Armenien og Aserbajdsjan i kampe over omstridt region

Lørdag er en aserbajdsjansk helikopter skudt ned og 12 soldater har mistet livet. Kampene bliver kaldt de værste siden 1994.

Voldsomme kampe er brudt ud mellem Armenien og Aserbajdsjan.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Ifølge en redegørelse fra forsvarsministeriet i Aserbajdjan er en aserbajdsjansk helikopter lørdag blevet skudt ned og og 12 aserbajdjanske soldater er blevet dræbt i kampene med armenske styrker

Kampene sker langs frontlinjerne ved den omstridte Nagorno-Karabakh-region. Ifølge talsmænd fra området kaldes kampene de værste sammenstød siden 1994.

Repræsentanterne fra Armenien og Aserbajdsjan giver hinanden skylden.

Nagorno-Karabakh-regionen i Aserbajdsjan består hovedsageligt af armenske kristne, og mange ser den som en armensk enklave. Området har været kontrolleret af etniske armenere og det armenske militær siden 1994. Selvom man har forhandlet i flere år, er det ikke lykkedes at løse konflikten.

Den armenske forsvarsminister siger, at Aserbajdsjan brugte luftvåben, tanks og artilleri til at gøre indhug i Nagorno-Karabkh.

På den side siger Aserbajdsjans Forsvarsministerium, at kampene begyndte, da armenske styrker affyrede mortergrantater mod frontlinjen. En talsmand, Vagif Dargyakhly, siger til AP, at der blev affyret 120 skud, og at nogle af dem ramte beboelsesområder.