Arriva sender 400 miljøvenlige delebiler på gaden i København

En flåde på 400 el-drevne BMW-biler integreres med den kollektive trafik i Hovedstadsområdet og lejes ud.

400 hvide BMW i3 elektriske biler står onsdag d. 2 september 2015 klar på Refshaleøen i København for senere at blive lanceret som en del af DriveNow-konceptet. Arriva ruller 400 elbiler ud i eftermiddag og aften, så de er klar til at lancere DriveNow-konceptet i morgen. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Er du uden bil og begejstret for den grønne omstilling, er der grund til at glæde sig, hvis du bor i København. Her kan beboere fra torsdag gøre brug af 400 el-drevne BMW i3-biler, som bliver en del af den kollektive trafik i hovedstadsområdet.

Selskabet DriveNow lancerer sammen med Arriva de nye bybiler, som kan lejes på minutbasis rundt omkring i byen, hvor man kan starte og slutte sin køretur, hvor man vil ved brug af en app på mobiltelefonen.

Gennem telefonen bestiller man bilen, som man herefter har 15 minutter til at hente.

- I gennemsnit bliver der lidt over 300 meter mellem hver bybil, hvilket cirka svarer til afstanden mellem busstoppestederne i indre by, lyder det i en pressemeddelelse.

Gratis parkering

Når man er færdig med bybilen, parkerer man den gratis på hvilken som helst offentlig p-plads uden tidsbegrænsning. Der er intet abonnement, og taksten er 3,95 kroner i minuttet, mens tilmelding koster 249 kroner.

Frem til 15. september er det dog gratis for alle at tilmelde sig projektet, som allerede er implementeret i Berlin, Hamburg, München, Düsseldorf, Köln, San Francisco, London og Wien.

Det er dog første gang, at et bybilskoncept bliver koblet direkte til den kollektive trafik, som det sker i København.

Når man tilmelder sig ved DriveNow, kan man registrere sit personlige rejsekort - det samme, der allerede bruges i den kollektive trafik - og herefter bruge kortet som nøgle til bilerne. Ellers kan man få tilsendt et kundekort.

Kun i København til at starte med

Projektet er foreløbig kun udbredt til københavnsområdet, hvor også selskabet Car2go har en lignende ordning med de små Smart Fortwo-biler, hvor omkring 200 står parkeret rundt i byen.

De el-drevne BMI i3'ere oplades ved en af de 125 ladesteder, som er i operationsområdet, og hvis strøm stammer fra grøn energi.

BMW og det tyske biludlejningsfirma Sixt har grundlagt selskabet DriveNow, som i Danmark drives i samarbejde med Arriva, der er landets største busoperatør.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk