Asylansøgere skal bo i telte – selvom Røde Kors har plads i huse

37 asylansøgere er i dag flytte ind i en ny teltlejr ved Næstved. Det sker, selvom Røde Kors har over 200 ledige pladser andre steder.

Flygtningene skal bo i disse telte, der er opstillet på sportspladsen foran Beredskabsstyrelsens Kaserne i Næstved. (Foto: Paw Velling © dr)

Temperaturen sniger sig kun lige over frysepunktet på sportspladsen foran Beredskabsstyrelsens kaserne i Næstved.

Her står de rækker af gule telte, der nu huser 37 flygtninge, i snevejret.

Her skal asylansøgerne bo, også selvom der er ledige pladser på flere asylcentre, hvor flygtningene kunne få fast tag over hovedet.

Røde Kors oplyser, at de i hvert fald har 200 ledige pladser på de såkaldte opholdscentre, hvor asylansøgerne, der nu skal bo i telte, kunne bo.

- Der er pladser med tag over – der er overhovedet ikke nogen grund til at sætte folk i teltlejre i Danmark. Det er ren symbolpolitik, siger Anders Ladekarl, der er generalsekretær i Dansk Røde Kors.

Det er urimeligt overfor asylansøgerne, mener generalsekretæren.

- Jeg er forarget over, at man placerer flygtninge i teltlejre i en situation, hvor der er masser af ledige pladser på asylcentrene rundt omkring i landet. Pladser, som der endda er betalt for, siger han.

Udlændingestyrelsen afviser, at der skulle være plads til asylansøgerne på de etablerede centre:

- Der er ikke den nødvendige kapacitet i asylcentrene, og derfor har vi som nødløsning etableret teltlejre. Presset på asylcentersystemet er fortsat ekstraordinært stort, skriver Thomas Mortensen, kontorchef i Udlændingestyrelsen, i en mail til DR Nyheder.

  • En gruppe flygtninge flytter i dag ind i disse telte i Næstved. (Foto: Paw Velling © dr)
  • Teltene er placeret på sportspladsen foran Beredskabstyrelsen Sjælland. (Foto: Paw Velling © dr)
  • Et kig ind i de opvarmede telte. (Foto: Paw Velling © dr)
  • Beredskabstyrelsen har opstillet teltene.
1 / 4

DR Nyheder har også været i kontakt med Jammerbugt Kommune, der oplyser, at de per dags dato har 51 ledige pladser på de centre, kommunen driver. Vesthimmerland Kommune har 20 ledige pladser.

Teltene i Næstved er opvarmede og flygtninge får også adgang til bade- og toiletfaciliteter i telte.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1096668107050379