Ateas top omfattet af bestikkelsessag

En af it-koncernens øverste ledere sigtet for medvirken til bestikkelse.

I alt 13 personer blev anholdt i forbindelse med bestikkelsessagen. (© Atea Presse)

Nye detaljer i sagen om to it-virksomheders påståede bestikkelse af offentlige myndigheder er nu dukket op.

Det står nemlig klart, at topledelsen i den ene af de to virksomheder - it-giganten Atea - også er omfattet af politiets sigtelser.

DR Nyheder kan afsløre, at en centralt placeret leder også er sigtet i sagen.

Kun en enkelt ansat

I torsdags skrev Atea selv, at kun en enkelt nuværende medarbejder var i søgelyset.

- Det drejer sig om en sag, der i det væsentligste involverer tidligere Atea- medarbejdere, som nu er ansat i en anden it-virksomhed, og måske en nuværende medarbejder hos Atea, skrev Ateas direktør Morten Felding.

Men faktum er altså ifølge DR Nyheders oplysninger, at to nuværende ansatte er omfattet af politiets sigtelser.

13 personer anholdt

Meddelelsen fra Atea kom, efter at politiet tirsdag morgen slog til mod 13 personer på grund af mistanke om, at to it-virksomheder brugte bestikkelse i kampen om it-ordrer.

Ved et-tiden natten mellem tirsdag og onsdag blev en nuværende salgsmedarbejder fra Atea fremstillet i retten i Nykøbing Falster, og senere varetægtsfængslet.

Den pågældende sidder varetægtsfængslet frem til 2. juli, men har kæret fængslingen.

Blev ikke varetægtsfængslet

Den hidtil for offentligheden ukendte sigtelse drejer sig om en leder fra Atea, der i modsætning til seks andre af de sigtede ikke er blevet varetægtsfængslet.

Vedkommende fik ligesom de øvrige sigtede i sagen besøg af politiet ca. kl. 6 tirsdag morgen på sin privatadresse. Herefter blev vedkommende arresteret og ført til efterforskningsafdelingen i Vordingborg og afhørt.

Bestikkelse fra 2007 til 2015

I alt 13 personer blev anholdt under morgenens aktion. To personer med tilknytning til Region Sjælland blev senere varetægtsfængslet.

Det samme gjaldt tre tidligere Atea-medarbejdere, som nu arbejder for den konkurrerende virksomhed 3A-it. Og endelig blev en nuværende Atea-medarbejder altså fængslet. De øvrige 7 blev løsladt, herunder Atea-lederen, men vedkommende er fortsat sigtet i sagen.

Sigtelserne drejer sig om påstået bestikkelse i perioden 2007-2015- hovedparten udført, mens de pågældende it-medarbejdere var i Atea.

DR Nyheder har flere gange i dag været i kontakt med Atea, men virksomheden er ikke vendt tilbage med en kommentar.

FacebookTwitter