Ateas topdirektør blandt de sigtede: Greb ind for sent

Ateas direktør Morten Felding står nu frem og fortæller, han selv er blandt de sigtede.

Administrerende direktør for Atea Danmark, Morten Felding, står frem og informerer om, at han er blandt de sigtede i den store bestikkelsessag, hvor politiet tirsdag anholdt 13 personer. (Foto: © Thomas Lekfeldt, Scanpix)

Ateas administrerende direktør, Morten Felding, er selv blandt de sigtede i bestikkelsessagen med Region Sjælland.

DR Nyheder kunne tidligere i dag afsløre, at en person fra Ateas ledelse er blandt de sigtede. Det bekræfter Atea altså her til aften.

DR Nyheder har gennem hele dagen forsøgt at få en kommentar fra Atea omkring sigtelsen af en ledende medarbejder, og det udmøntedede sig her til aften i en pressemeddelelse, hvor direktøren står frem.

- Sigtelsen drejer sig udelukkende om ikke at have grebet rettidigt ind over for en rejse til Dubai, lyder det i meddelelsen.

Det understreges, at ingen i ledelsen er blandt de seks fængslede.

Kendte ikke omfanget

Da Morten Felding i efteråret 2014 blev bekendt med turen, satte han ifølge Atea en stopper for sådan praksis og indskærpede Ateas regler og forretningspraksis.

Det betød blandt andet en skriftlig advarsel til en ledende medarbejder, som siden valgte at forlade Atea.

Denne medarbejder er nu ansat i samme virksomhed, som de andre tidligere personer i Ateas ledelse, der havde foranlediget turen til Dubai.

Der blev grebet ind med en advarsel og indskærpelse af regler.

- Jeg gjorde mig på det tidspunkt ikke begreb om omfanget. Jeg handlede ud fra en overbevisning om, at jeg ryddede op og satte ind over for dårlig praksis, som omhandlede tidligere medarbejdere, der ikke er her længere. Og en stopper blev der sat. Det har faktisk været medvirkende til, at sagen nu er endt, som den er, siger Morten Felding.

Skulle informere familien først

Atea oplyser, at direktøren først står frem nu af hensyn til navneforbuddet og ønsket om, at de pårørende skulle informeres inden offentligheden.

Morten Felding var blandt de anholdte og sigtede i tirsdags men har ikke på noget tidspunkt været beskyttet af navneforbud.

I alt 13 personer blev anholdt under tirsdagens aktion. To personer med tilknytning til Region Sjælland blev senere varetægtsfængslet.

Det samme gjaldt tre tidligere Atea-medarbejdere, som nu arbejder for den konkurrerende virksomhed 3A-it. Og endelig blev en nuværende Atea-medarbejder altså fængslet.

De øvrige 7 blev løsladt, herunder Atea-lederne, men vedkommende er fortsat sigtet i sagen.

Sigtelsen i sin fulde længde:

Morten Felding sigtes for overtrædelse af straffelovens §122 ved i november 2014, som administrerende direktør for Atea A/S, der havde it-kontrakter med bl.a. Region Sjælland, at have undladt at gribe ind over for, at virksomheden uberettiget forærede medarbejder ved Region Sjælland (navn tilbageholdt grundet navneforbud i sagen) en rejse til Dubai til en værdi af et endnu ukendt beløb, alt for at formå Region Sjælland til at opretholde den forretningsmæssige forbindelse med Atea A/S.