ATP's øverste direktør: Københavns Lufthavne er vores absolut største investering

Pensionsselskabet har købt 27 procent af lufthavnene i Kastrup og Roskilde.

Macquarie ejede sammen med canadiske OTPP, Ontario Teachers' Pension Plan, 57,7 procent af Københavns Lufthavne. OTPP fortsætter som ejer sammen med ATP. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2012) (Foto: Claus bech © Scanpix)

Pensionsgiganten ATP ønsker at være en aktiv spiller i Københavns Lufthavne og sikre en langsigtet plan til glæde for både det danske samfund og ATP's kunder.

Det fortæller Christian Hyldahl , direktør i ATP.

- Det overordnede formål er at skabe et godt afkast. Vi har en masse medlemmer, der har indbetalt penge til ATP gennem mange år, og de skal se frem til at få en god og sikker pension, siger han og uddyber:

- Vi er interesseret i at udvikle Københavns Lufthavn i Kastrup på lang sigt og har en høj grad af tålmodighed, hvad det angår. Så vores langsigtede plan kombineret med nogle gode og faste rammer, som politikerne fastlægger, gør, at vi kan udvikle lufthavnen til glæde for både vores medlemmer og det danske samfund.

Meldingen fra direktøren kommer, efter ATP har valgt at opkøbe den australske kapitalfond Macquaries andel af Københavns Lufthavne.

Det oplyste Københavns Lufthavne via fondsbørsen onsdag aften.

ATP's største investering

Pensionsselskabet køber, hvad der svarer til 27 procent af Københavns Lufthavne, som ejer Roskilde Lufthavn og Københavns Lufthavn i Kastrup.

- Det er en stor investering. Det er den største investering, ATP har gjort , så for os er det en stor transaktion. Vi giver cirka 9,7 milliarder kroner for det. Vi synes, det er en god investering, og vi kan få et godt afkast, siger Christian Hyldahl

Flere politikere har været ude og kritisere Københavns Lufthavn for at have for høje priser og have for stort overskud. Direktøren i ATP vil ikke kommentere på, hvorvidt man vil sænke priserne.

- Det første, der skal ske, er, at vi skal se, hvilke reguleringer politikerne kommer med. Inden for de rammer vil vi være med til at drive lufthavnen, siger han og fortsætter:

- Vi har hele tiden vidst, at der ville komme nogle forandringer, så det har været med i vores forhandlinger. Jeg har stor tiltro til, at politikerne vedtager nogle gode og langsigtede rammer, så vi kan drive lufthavnen, så det er til glæde for både vores medlemmer og samfundet.

Macquarie ejede sammen med canadiske OTPP, Ontario Teachers' Pension Plan, 57,7 procent af Københavns Lufthavne. OTPP fortsætter som ejer sammen med ATP.

Købsaftalen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Sagen kort

  • Macquarie købte sig ind i Københavns Lufthavne i 2005 og købte yderligere op i 2009.

  • I slutningen af maj i år berettede Macquarie, at man overvejede et salg af sin aktiepost.

  • Macquarie ejede sammen med canadiske OTPP, Ontario Teachers' Pension Plan, 57,7 procent af Københavns Lufthavne.

  • Kilde: Ritzau