Australien brænder, men siger nej tak til danske brandmænd

Et dansk bidrag på 50 mand til at bekæmpe brande i Australien kommer ikke af sted lige nu.

Brandene har indtil videre kostet 24 menneskeliv, tusinder har mistet deres hjem, og op mod en halv milliard dyr er døde. (Foto: Saeed Khan © © Scanpix)

Australien brænder.

Den nyhed har været topaktuel i mange uger, og billeder af brændende skove og historier om døde koalaer har præget nyhedsmedier i Danmark og i resten af verden.

Den kæmpemæssige katastrofe var også noget de danske myndigheder havde fået øjnene op for, og i begyndelsen af denne uge bekræftede Beredsskabsstyrelsen, at de var i dialog med Australien og klar til at hjælpe under katastrofen.

Helt konkret ville Danmark kunne sende et bidrag på 50 personer af sted, som skulle hjælpe med at bekæmpe de voldsomme naturbrande.

Men selv om Australien er glade for tilbuddet, så takker de pænt nej tak til dansk hjælp.

Det fortæller forsvarsminister Trine Bramsen (S) i en pressemeddelelse.

- Vi har fået en varm tak for tilbuddet, men der bliver ikke tale om at sende danske brandfolk af sted nu og her. Det er der på nuværende tidspunkt ikke et ønske om fra australsk side. Det er de lokale myndigheder, der bedst kan vurdere forholdene og de behov, de har på nuværende tidspunkt, siger hun og fortæller, at tilbuddet stadig står ved magt.

Det er særligt delstaterne New South Wales og Victoria i det sydøstlige Australien, der er ramt af naturbrandene:

Rørt ambassadør

Australiens ambassadør til Danmark, MaryEllen Miller, siger i samme pressemeddelelse, at Australien er godt udrustet og organiseret til selv at håndtere naturbrandene på nuværende tidspunkt.

- I denne forfærdelige tid har vi set Australien fra sin bedste side i vores utrolige brandfolk og den enorme støtte til alle, der er berørt. Vi ser også verdenssamfundet fra sin bedste side i den opmærksomhed og omtanke, vi bliver vist i den her svære tid. Vores varmeste tak går til hele Danmark for jeres tanker og støtte, siger hun.

Med udmeldingen fra de australske myndigheder sætter Beredsskabsstyrelsen brandslukningsholdet på 50 personer på pause. De kan dog stadig tage af sted med kort varsel.