Avis om svindel i Socialstyrelsen: Millioner blev overført til konto i Danske Bank

Interne dokumenter viser, at den 64-årige medarbejder brugte konti i Danske Bank.

Interne dokumenter fra Børne- og Socialministeriet viser, at et større beløb, som en 64-årig ansat er mistænkt for at have overført fra ministeriet til sin egen konto, er blevet overført til en konto i Danske Bank.

Det skriver Ekstra Bladet.

Den 64-årige kvinde er eftersøgt af Interpol for at have svindlet for 111 millioner kroner.

- I forbindelse med en intern kontrol blev styrelsen således opmærksom på, at der var udbetalt større beløb til en konto, som efter Danske Banks oplysninger tilhører en privatperson. Socialstyrelsen rekvirerede på den baggrund bankbilag og logfiler med henblik på at identificere både transaktionerne og den medarbejder, der har gennemført dem, står der ifølge Ekstra Bladet i dokumentet.

DR Nyheder talte tidligere i dag med Jakob Dedenroth Bernhoft, ekspert i hvidvask, om netop bankernes ansvar i sagen.

- Det er helt sikkert, at der er en bank et eller andet sted, som ikke har overholdt reglerne. Når en helt almindelig offentligt ansat får overført i alt 111 millioner kroner til sin egen konto, er det meget usædvanligt. Og det skal en bank undersøge meget grundigt, siger Jakob Dedenroth Bernhoft.

Han har svært ved at se, at man som bank skulle kunne have en fornuftig forklaring på tilfælde som dette.

Til Ekstra Bladet fortæller Danske Banks pressechef Kenni Leth, at banken indberetter mistænkelige transaktioner, men at de ikke har nogen kommentarer til den konkrete sag:

- Alene sidste år foretog vi 9887 indberetninger til myndighedernes videre efterforskning. Men vi må imidlertid ikke oplyse, hvilke transaktioner vi indberetter eller historisk har indberettet til myndighederne.

Over for DR Nyheder vil banken hverken be- eller afkræfte, at kvinden har haft en konto i Danske Bank.

- Vi kan og må ikke kommentere på den konkrete sag. Vores ansvar er at identificere transaktioner, der kan virke mistænkelige og at indberette dem til myndighederne, der foretager den videre efterforskning, siger pressechefen i et skriftligt svar.

Facebook
Twitter