Aviser genoptrykker omstridt Muhammedtegning

De tre store danske aviser Jyllands-Posten, Politiken og Berlingske Tidende vil alle trykke Kurt Westergaards omstridte Muhammed-tegning igen onsdag. DR har allerede vist den.

Jyllands-Posten, Politiken og Berlingske Tidende vil onsdag vise denne tegning. (© Kurt Westergaard)

Både Jyllands-Posten, Politiken og Berlingske Tidende vil onsdag bringe Kurt Westergaards omstridte tegning af Muhammed med en bombe i turbanen. Det er første gang, at Berlingske bringer tegningen.

Rystede chefredaktører

Chefredaktørerne på Politiken og Berlingske er rystede over planerne om at myrde Kurt Westergaard og erklærer sig klar til at kæmpe for den frie debat.

- Vi må i de danske medier sende et klart og utvetydigt signal til alle, der måtte få samme vanvittige tanke som dem, der ville angribe Kurt Westergaard, siger Berlingske Tidendes chefredaktør Lisbeth Knudsen til jp.dk.

Berlingske Tidende nu også med

Da Muhammed-tegningerne blev offentliggjort i november 2005, valgte Berlingske Tidendes daværende chefredaktion ikke at bringe dem. Dengang var der ifølge Lisbeth Knudsen ikke tilstrækkelig journalistisk begrundelse for at bringe tegningerne.

I lighed med Berlingske Tidende vil også Politiken i morgen trykke Kurt Westergaards tegning.

- Det er rystende og forstemmende at en gruppe mennesker i Århus øjensynlig har været på vej til at myrde Kurt Westergaard. Det er en lykke, at politiet har slået til i tide, siger Politikens chefredaktør Tøger Seidenfaden.

- Det viser, at terroren ikke bare er afskyelig - men også i sidste ende magtesløs. I et frit samfund kan vi diskutere hvordan debatten skal føres, men ikke at den skal føres, siger Seidenfaden.

Det er rystende

DR har allerede offentliggjort tegningen af Muhammed.

- Vi har valgt at vise tegningen, fordi nyhedsværdien helt klart overstiger hensynet til at krænke folks følelser yderligere, siger DRs nyhedschef, Ulrik Haagerup.

- Der er nogen, der er mistænkt for at have planer om at dræbe mennesker på grund af tegninger på avispapir. Det er rystende! Offentligheden har krav på at vide, hvad der udløser den slags reaktioner, siger Ulrik Haagerup.