Avocadoer skyller i land på Samsø

Et aparte syn har mødt samsingerne på Ballen Strand her i påsken.

Går man tur på stranden på Samsø, er der chance for et særsyn i disse dage. (Foto: Sofie Lindebjerg Søe)

Et usædvanligt syn mødte mange folk på Samsø i går.

- Min far og jeg gik ned på Ballen Strand, og der mødte os et meget mærkeligt syn af noget, der lignede store grønne sten, som lå hele vejen hen langs stranden, fortæller Sofie Lindebjerg Søe, der er studerende og på påskeferie hos sine forældre på Samsø.

- Der var afsindigt mange.

Hundredvis af avocadoer var nemlig skyllet op på stranden.

Hvor den atypiske strandindhold kommer fra vides ikke med sikkerhed, men et godt gæt er fra lasten på et af de to skibe, der kolliderede godt 25 kilometer fra Samsø i tirsdags.

- Vi har ingen rapporter om, at der skulle være tabt avocadoer - men det passer jo meget godt med, at der var frugt i de containerne, som faldt ud af skibet. Så vi formoder da også, at avocadoerne kommer derfra, men vi kan ikke sige det med sikkerhed, siger Ole Theill, der er vagthavende ved Forsvarets Operativcenter.

DR Nyheders reporter var på Storebælt efter kollisionen i tirsdags, og hun fortalte, at der blev hevet 24 kilos kasser med bananer op af vandet - kasser, som var væltet ud af containere.

Ved kollisionen faldt fem containere ned i vandet, og to af dem gik til bunds.

De tre containere blev bjærget, og Forsvarets Operationscenter leder efter de to, der gik til bunds.

Eksotiske frugter som bananer og avocadoer er skyllet op på Samsø (Foto: Sofie Lindebjerg Søe)

Det ene skib var fra Hong Kong og på vej til Sankt Petersborg, det andet skib var fra Liberia og på vej til Gøteborg.

Det vides endnu ikke, hvorfor de to skibe sejlede ind i hinanden ved 6.30-tiden tirsdag morgen, men Forsvarets Operationscenter har samlet bevismateriale og sendt det til myndighederne.

Men samsingerne har fået lige så mange gratis avocadoer, som de kan spise.

Sofie Lindebjerg Søe fortæller, at nogle drenge gik rundt med en stor sæk, som de hældte avocadoer ned i. Selv samlede hun 22.

- Det var lige, hvad der kunne være i lommerne. Vi havde tænkt, at vi ville lave guacamole, men de er simpelthen så hårde og umodne, at vi nok ikke når det til påskefrokosten, siger hun.

Udover avocadoer er der også fundet bananer og appelsiner på stranden.