BAGGRUND Her er hvad vi ved om Omar Abdel Hamid El-Hussein

Forleden fandt Politiet frem til den terror-mistænkte Omar Abdel Hamid El-Hussein på baggrund af overvågningsbilleder. Det er ikke første gang.

Omar Abdel Hamid El-hussein fra et af de overvågningsbilleder, Københavns Politi sendte ud, da han i slutningen 2013 var efterlyst for et knivoverfald. (Foto: Scanpix © Scanpix / Politi)

Omar Abdel Hamid El-Hussein født i Danmark i september 1992.

Han er vokset op i hovedstadsområdet.

Han er barn af palæstinensiske forældre. De er i dag skilt. Han har en lillebror.

Ifølge egne oplysninger har han gået ni år i folkeskole - heraf tre år i Jordan. Har dog ikke folkeskoleeksamen. Har også færdiggjort HF - den sidste del i fængslet med fine resultater.

Ifølge egne udtalelser har han forsøgt at komme ind på en it-linje på universitetet - uden held.

Flere domme bag sig

Han har tidligere flere gange været dømt og siddet i fængsel for bl.a. vold og overtrædelse af våbenloven.

I november 2013 overfaldt han en ung mand med kniv i S-toget ved Åmarken station i KBH, da han var på vej hjem fra HF. Han har selv forklaret, at han gjorde det, fordi han følte sig truet.

I 23. januar 2014 blev han fængslet efter to måneder på fri fod. Det var også dengang overvågningsbilleder, der fældede ham.

I 19. december 2014 blev han dømt med to års fængsel i sagen - for overtrædelse af våbenloven og for legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter. I samme sag blev han frifundet for forsøg på manddrab.

Kriminalforsorgens psykologiske konsulent udtalte under retssagen, at han ikke led af en alvorlig psykisk sygdom. Der var kun mistanke om brug af euforiserende stoffer. Det selvom Omar El-Hussein selv sagde, han led af angst og følte sig paranoid.

Hele sagen blev anket til Landsretten. Derfor blev Omar El-Hussein løsladt 30. januar 2015 - to uger før skud-angrebene i København.

Kilde: Udskrift fra dombogen med dommen afsagt 19. december 2014 og fakta fra flere artikler

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk