Bagmandspolitiet anholder 27 offentligt ansatte for bestikkelse

Nuværende og tidligere offentligt ansatte er blevet anholdt og sigtet for bestikkelse.

Politiet har anholdt 27 nuværende og tidligere offentligt ansatte, der mistænkes for at have modtaget bestikkelse i form af gaver. (Foto: © NILS MEILVANG, Scanpix)

27 nuværende og tidligere offentligt ansatte er tirsdag blevet anholdt og sigtet for bestikkelse.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, SØIK - i daglig tale kaldet bagmandspolitiet.

Ifølge SØIK er de 27 personer mistænkt for at have modtaget gaver som mobiltelefoner, tablets og andet elektronisk udstyr.

Samtidig er en lignende aktion gennemført i Forsvaret, fremgår det af pressemeddelelsen.

De mistænkte personer har alle været ansat i offentlige stillinger, hvor de har haft indflydelse på købet af it-udstyr.

Personerne har ifølge pressemeddelelsen haft tilknytning til Udenrigsministeriet, Rigspolitiet, Rigsadvokaten, Københavns Kommune, DSB, Kriminalforsorgen og Forsvarets Efterretningstjeneste.

Statsadvokat Morten Niels Jakobsen siger i forbindelse med anholdelserne, at det ikke er sikkert, at alle sigtelserne vil blive opretholdt.

- Det er helt afgørende, at mistanke om bestikkelse af offentligt ansatte bliver taget meget alvorligt, og det er denne sag et eksempel på (...), men det er vigtigt at understrege, at der i det videre forløb kan komme oplysninger frem bl.a. fra de mistænkte, der betyder, at sigtelserne ikke kan opretholdes, siger han.

Der er ikke planer om at fremstille nogen af de 27 personer i grundlovsforhør.

Sagen udspringer af en meget omtalt bestikkelsessag - kaldet Atea-sagen fra Region Sjælland, der så dagens lys i maj, forrige år.