Bagmandspolitiet skal se på sag om storfiskere

Nordjyllands Politi overgiver efterforskning af de såkaldte kvotekonger til Bagmandspolitiet.

Esben Lunde Larsen (V) mistede i august sidste år fiskeriområdet som ressort efter kritik af forvaltningen. (Foto: © Torben Christensen /Scanpix, Ólafur Steinar Gestsson)

Bagmandspolitiet overtager nu en undersøgelse mod flere af de fiskere, som er blevet kaldt kvotekonger.

Hidtil har Nordjyllands Politi stået for efterforskningen, som blev sat i gang efter en anmeldelse fra Fiskeristyrelsen. Men opgaven er altså nu overdraget til specialisterne hos Bagmandspolitiet.

- Når det handler om muligt urent trav i erhvervslivet af en karakter som denne, er det helt sædvanligt, at det er os, der behandler sagen, lyder det fra politiinspektør Thomas Anderskov Riis fra Bagmandspolitiet.

Han ønsker ikke at komme med uddybende oplysninger om sagen.

Oprindeligt kom anmeldelsen til politiet i sommer, og i december blev der indgivet en ny anmeldelse.

Politiet fik den oprindelige anmeldelse 20. juni sidste år, og en uddybende anmeldelse modtog politiet i december.

16 store fiskere ejer 66 procent af kvoterne for sild, makrel og industrifisk, mens ti fiskere ejer 47 procent af kvoterne for torsk, rødspætte og jomfruhummer, påviste Rigsrevisionen.

Flere politikere på Christiansborg har været stærkt kritiske over for koncentrationen. Sagen førte i august sidste år til, at Esben Lunde Larsen (V) mistede ministeransvaret for fiskeriområdet, som i stedet blev overtaget af ministerkollegaen Karen Ellemann (V).

/ritzau/