Bakterie dræber ældre på hospitaler

En aggressiv bakterie menes at være skyld i en stribe dødsfald i løbet af i år. Bakterien giver voldsom diarré. Der er udbetalt erstatning efter fem dødsfald.

Bakterieudbruddet skete på enkelte afdelinger på især Hillerød, Gentofte, Herlev og Frederikssund hospitaler. (© Colourbox)

Flere hundrede ældre patienter, der har været indlagt på hospitaler i hovedstadsområdet, er blevet smittet med en aggressiv bakterie.

Bakterien kan udløse voldsom diarré, og menes at være skyld i en stribe dødsfald i løbet af i år, skriver Berlingske Tidende.

Det fremgår af opgørelser fra Region Hovedstaden og Patientforsikringen, der netop har besluttet at yde erstatning til efterladte pårørende i de første fem af en række sager.

Her er patienter døde efter at være blevet smittet med tarmbakterien clostridium difficile af typen CD027 under indlæggelse på et hospital.

Patientforsikringen har i alt modtaget 24 anmeldelser med krav om erstatning efter et alvorligt bakterieudbrud i foråret på enkelte afdelinger på især Hillerød, Gentofte, Herlev og Frederikssund hospitaler.

17 af anmeldelserne kommer fra pårørende efter afdøde patienter.

Facebook
Twitter