Ballade om Ungdomshus i Borgerrepræsentationen

Der blev råbt slagord til fordel for Ungdomshuset og kastet med konfetti på Borgerrepræsentationens møde i København til aften. Ungdomshuset var med på dagsordenen.

Brugere af Ungdomshuset i København kastede til aften med konfetti i borgerrepræsentationen. (Foto: DR © DR)

I samme sekund, som Borgerrepræsentationen i København nedstemte en række løsningsforslag på konflikten om Ungdomshuset, lød der skingre råb og slagord fra en lille gruppe unge.

I frustration over politikernes afvisning af forslagene kastede de med konfetti og råbte "bevar Ungdomshuset", indtil de blev ført ud af rådhusbetjentene.

Enhedslisten vil sikre Ungdomshuset

Morten Kabell, medlem af Borgerrepræsentationen for Enhedslisten, var skuffet over afstemningen.

- Socialdemokraterne og de borgerlige skabte det her problem, fordi de solgte huset i år 2000. Nu er situationen tilspidset, og derfor er det politikernes ansvar at undgå, det her ender helt galt, mener han.

Enhedslistens medlemmer i Folketinget stiller i morgen et forslag om et landsplandirektiv, der vil sikre Ungdomshuset på Jagtvej 69.

Et forslag fra Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti gik på at få Borgerrepræsentationen til at vedtage en afstandserklæring til en enhver form for vold mod politiet. Det forslag stemte oppositionen imod, og det tolker de konservative som et udtryk for, at venstrefløjen "ikke vil være med til at lægge pres på unge brostenskastende anarkister".