Bande dømt for tyveri af dansk hospitalsudstyr for millioner

Seks colombianere idømmes to et halvt års fængsel og udvisning af Danmark efter tyveri af hospitalsudstyr.

Retten i Herning har i dag dømt seks colombianere for omfattende tyveri af hospitaludstyr. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Seks colombianske statsborgere får hver især to et halvt års fængsel for et tyveri på Herning Hospital 23. februar, hvor de slap afsted med udstyr for 13 millioner kroner.

De tiltalte er desuden fundet skyldige i planlægge et tyveri mod Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Her havde colombianerne planlagt at stjæle udstyr for op imod 17 millioner kroner.

De seks colombianere udvises desuden af landet for bestandig. Det oplyser Østjyllands Politi.

I første omgang lød det, at tyvene var sluppet af sted med udstyr for syv til 10 millioner kroner. Det beløb blev siden hen hævet til cirka 13 millioner kroner i anklageskriftet mod de seks colombianerne.

International politiindsats

Tyvene slap blandt andet af sted med 35 skoper fra et tørreskab, hvor de hang efter rensning.

Skoperne er små kikkerter, der bruges ved undersøgelse hos patienter med sygdomme i spiserøret og mavesækken eller i tyktarmen.

Politiet slog hurtigt til mod gruppen af colombianere, og allerede dagen efter tyveriet anholdt de fire personer, som straks blev varetægtsfængslet.

Spansk politi koblede i september tyveriet i Danmark sammen med en række andre tyverier begået af colombianere over hele Europa, skriver Herning Folkeblad.

Ifølge det spanske politi er de lykkedes med at stjæle værdier for 450 millioner kroner. En række personer er blevet anholdt i en koordineret aktion mellem blandt andet Europol, portugisisk politi, dansk politi og FBI i USA.