Bandeaktion flere steder i landet: Politiet har anholdt 15 personer

De 15 personer har tæt kontakt til en bande fra Indre Nørrebro, oplyser politiet.

Flere af de anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen, oplyser politiet. (Foto: SCANPIX © Scanpix)

Politiet har anholdt 15 personer i en stor politiaktion mod folk med tilknytning til en bandegruppering, der holder til på Indre Nørrebro i København.

Det oplyser Københavns Politi.

- I forbindelse med anholdelserne er der blevet foretaget ransagning af 25 adresser i politikredse på Sjælland og i Jylland, og der kommer formentlig flere til, oplyser politiet.

De 15 personer vil blandt andet blive sigtet for alvorlig personfarlig kriminalitet, bedrageri og berigelseskriminalitet, skriver politiet.

Det er banden Loyal to Familia, der hører til på Indre Nørrebro i København.

Banden har siden foråret været involveret i en større konflikt med en anden bande fra Ydre Nørrebro, som har kostet tre personer livet.

Samtidig har banden forsøgt at finde fodfæste flere steder i landet - blandt andet i Aarhus.

- Vi hverken kan eller vil acceptere bandernes voldshandlinger og den holdning, som de involverede grupperinger åbenbart har om, at man uden hensyn til andre og omkringboende kan skyde, forøve forskellig form for vold og på anden måde skabe stor utryghed i nærområderne, siger politiinspektør Flemming Madsen fra Særlig Efterforskning Øst.

Flere aktioner kan komme

Det er snart en måned siden, at der sidst er blevet skudt i de københavnske gader, men politiet understreger, at de stadig holder øje med banderne.

- Dermed kan der også forventes yderligere aktioner mod bandemiljøet i den kommende tid, siger Flemming Madsen.

Nogle af de anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen i forskellige politikredse med påstand om varetægtsfængsling.

Politiet oplyser, at de også vil rette henvendelse til en række bandemedlemmer, som har gæld til det offentlige, med henblik på inddrivelse af denne.