Bandekonflikt i børnehøjde: Det siger de yngste

Hvad siger børnene til, at bandemedlemmerne ligger i konflikt i deres kvarter? Læs fem børns svar her.

Børnene her går på byggelegepladsen i Værebroparken, og de bor side om side med den verserende bandekonflikt. (© DR)

Børnene her bor side om side med bandemedlemmerne fra banden Værebros Hårde Kerne, der holder til i Værebroparken i Bagsværd nord for København. DR Nyheder har mødt dem i deres fritidsklub, Byggeren, i Værebroparken og spurgt dem, hvordan det er, når bandekonflikten foregår rundt om hjørnet.

Gustav, 11 år:

- Man er lidt bange for at gå her. På et tidspunkt, da jeg skulle hen på klubben, så jeg en ambulance, og så bliver man da lidt skræmt. Jeg tænker på, at man måske en dag selv kunne blive et offer. Det kunne være meget bedre, hvis det hele bare kunne stoppe.

- Er du bange?

- Ja... Ja, jeg er bange. Jeg skal bare gå lige hjem nu. Og mine forældre kan godt lide, hvis jeg ringer, når jeg går. Selvfølgelig synes man, at det er spændende, når de kommer med politijeeps og så noget. Men de kommer jo heller ikke for sjov med sådan nogle store lastbiler.

Gustav, 11 år (© DR)

Sofie, 12 år:

- Når jeg går hjem om aftenen, er jeg ikke tryg - de skyder jo med bind for øjnene. Jeg er nervøs for, om det det udvikler sig til bandekrig, og om de brænder klubben (ungdomsklubben red.) af. Det påvirker min mor meget. Hun siger at jeg skal passe på i gangene og ved Netto.

- Jeg har ikke noget imod VHK (banden Værebros Hårde Kerne red.), og jeg er ikke bange for dem. Men jeg synes ikke, at de skal skyde. Jeg er jo et blokbarn, så jeg ved, hvor jeg må gå og ikke skal gå. Jeg er vant til, at der er gang i den her i Værebroparken.

Sofie, 12 år. (© DR)

Zakarias, 12 år:

- Det er overraskende at høre, at der er blevet skudt lidt væk fra hvor man bor. Jeg er ikke bange, for jeg har ikke gjort noget. De går kun efter dem, der er i banderne. Det er et emne, man ikke taler så meget om, når man bor her.

- Der er nogle, der laver sjov med deres navn. Så føler man sig mere tryg, hvis det i stedet er sjovt, så bliver det mindre alvorligt. Og så er man er ikke bange.

Zakarias, 12 år. (Foto: Lea Dyrup Jensen © DR)

Malthe, 12 år:

- Jeg måtte ikke gå ned til Netto en overgang, fordi de store mænd hang dernede. Mine forældre siger, at jeg skal gå udenom og ikke få øjenkontakt med dem.

Malthe, 12 år. (Foto: Lea Dyrup Jensen © DR)
Facebook
Twitter