Bandekonflikt i København: Politiet forlænger og udvider visitationszone

Flere banderelaterede episoder får politiet til at forlænge visitiationszone i yderligere 14 dage.

Sådan ser den nye visitationszone ud, der gælder til den 17. august. (© Grafik Morten Fogde Christensen)

En verserende bandekonflikt mellem grupperingen Loyal to Familia og en gruppering fra Mjølnerparken og København NV får politiet til at forlænge og udvide den visitiationszone, der trådte i kraft 20. juli. Den forlænges indtil videre med 14 dage til 17. august.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Samtidigt foretager politiet en justering, så visitationszonen også kommer til at gælde i et område mod Østerbro.

Med en visitationszone menes der, at politiet i en begrænset periode kan foretage stikprøvevis visitation af personer, undersøgelse af tøj og andre genstande. Målet er, at den skal være med til at skabe tryghed for borgerne i området, som ikke er en del af konflikten

Grundlaget for at udvide og forlænge zonen skyldes, at der både har været skyderier og anvendelse af knive flere gange på åben gade i København, hvor det altså er politiets formodning, at det er gruppen Loyal to Familia, der har en strid med en anden gruppe fra det københavnske nordvestkvarter.

Ifølge politiet har der siden 20. juli været seks skudepisoder i København. Alle skyderierne er enten sket i København NV eller på Nørrebro.

Det seneste skyderi skete i går, hvor to personer affyrede skud ved Frederiksborgvej/Tuborgvej i nordvest, og ramte en person i ballen.

Herunder kan du se de seneste skyderier, som politiet mener har forbindelse til bandekonflikten.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk