Bandekonflikt: Stor gruppe sigtet for drabsforsøg uden offer

Politiet fortsætter efterforskningen i bandekonflikten, selvom parterne har aftalt at stoppe volden.

Over 100 medlemmer af banden Loyal to Familia sidder for tiden i fængsel i sager, der relaterer sig til bandekonflikten og andre sager om for eksempel grov vold og afpresning. (Foto: Scanpix danmark stf © Scanpix)

Politiet er langsomt i gang med at opklare de forbrydelser, som er sket i forbindelse med den bandekonflikt, der har præget København og Aarhus i 2017.

I dag har politiet sigtet en 19-årig mand for to drabsforsøg, og han er nu varetægtsfængslet.

Manden har tilknytning til banden Loyal to Familia (LTF).

Det ene drabsforsøg foregik på Tagensvej i Københavns Nordvestkvarter den 23. oktober i år, hvor en 24-årig mand blev overfaldet af en stor gruppe og stukket med kniv ni gange.

Det andet drabsforsøg skete fem minutter før på Hothers Plads på Nørrebro i København.

I forvejen er otte personer med tilknytning til LTF sigtet i samme sager, men sigtelsen mod dem er først blevet offentlig i dag.

Drabsforsøg - men ingen forurettet?

Drabsforsøget på Hothers Plads har ikke før været omtalt i medierne, og politiet ved ikke, om der er nogen forurettede.

- Vi ved faktisk ikke, om der er en forurettet i den sag, for der er ingen, der har kontaktet os, oplyser politikommissær Steffen Thaaning Steffensen:

- Hvis der er forurettede, vil jeg gerne i kontakt med dem. Vi ved det ikke. Det er tre biler på gerningsstedet, og derfra løber man så med kniv og slagvåben ind i Mjølnerparken, siger han.

Videoovervågning fra området viser tre biler og en gruppe personer, der kommer løbende ud med slagvåben.

- Cirka fem minutter efter sker overfaldet på Tagensvej. Her stikker man en person i ryggen flere gange med kniv og slår ham i hovedet, hvorved han får en stor flænge. Han får ni knivstik i ryggen, så det er meget alvorligt, siger han.

Alle ni personer er sigtet for drabsforsøg ved – sammen med og efter aftale med flere ukendte medgerningsmænd – at have forsøgt at overfalde og dræbe tilfældige personer med tilknytning til Mjølnerparken.

- Vi er selvfølgelig ude efter de gerningsmænd, der endnu ikke er identificeret. Derudover fortsætter vi selvfølgelig indsatsen mod bandegrupperingerne, fortæller Steffen Thaaning Steffensen.

De ni personer er også sigtet efter bandeparagraffen, der kan forhøje straffen, fordi drabsforsøgene ifølge politiet er sket som led i bandekonflikten mellem banden Brothas fra Ydre Nørrebro og LTF fra Indre Nørrebro.

Første personer anholdt under stor aktion mod banderne

Politiet gennemførte i sidste uge en stor aktion mod LTF flere steder i landet.

Det var den første koordinerede aktion i forbindelse med bandekonflikten, som har stået på det sidste halve år med adskillige skyderier i både københavnsområdet og Aarhus. Konflikten har kostet tre personer livet.

I alt blev 13 personer med relation til LTF varetægtsfængslet rundt om i landet for flere tilfælde af afpresning, trusler og drabsforsøg.

I forgårs kunne DR Nyheder fortælle, at konfliktens parter har aftale at stoppe bandekonflikten.

Men selvom den er stoppet, fortsætter politiets efterforskning altså.

En 24-årig person med tilknytning til LTF er også blevet anholdt i dag i en anden sag, hvor to andre personer allerede sidder fængslet.

Han er sigtet for at have medvirket til et brutalt overfald i Hans Tavsens Park på indre Nørrebro. Ifølge DR Nyheders oplysninger var det et ledende LTF-medlem fra Aarhus, som blev overfaldet. Han ville gerne ud af banden. Offeret fik blandt andet revet halvdelen af øret af og hjernerystelse.

Over 100 personer med tilknytning til LTF sidder i øjeblikket i fængsel for sager, der udspringer af både bandekonflikten og andre sager.

Bandekonflikten har i Københavns Politikreds ført til 38 skudepisoder og syv knivoverfald siden den langsomt startede op i foråret.

Derudover har det også været skyderier på Københavns Vestegn.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk