Bandekonflikten eskaleret: 12 skyderier på tre måneder

2016 har været et særdeles blodigt år med flere skyderier blandt rockere og bander, viser nye tal.

På bare tre måneder af 2016 er otte rockere eller bandemedlemmer såret af skud eller knivstik, viser tal fra Rigspolitiet. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Skudsalver har i de seneste dage runget flere steder i landet. Blandet andet i Næstved, Aalborg og i København.

Men allerede i begyndelsen af i år har politiet set en markant stigning i skudepisoder, som vurderes at være rocker- eller banderrelateret.

Det viser et notat fra Rigspolitiet med tal for første halvår af 2016, som DR Nyheder har fået indsigt i.

12 skyderier på tre måneder

I de første seks måneder af 2016 var der i alt 14 skudepisoder, som ifølge politiets vurdering har forbindelse til rockere eller bander.

To af skyderierne fandt sted i først kvartal af 2016, mens hele 12 af skyderierne fandt sted i andet kvartal i månederne april til juni i år.

Der er dermed markant flere skudepisoder i første halvår af 2016, når man sammeligner med, at Rigspolitiet til Jyllands-Posten oplyser, at der i 2015 var i alt 17 banderelaterede skyderier.

Otte sårede og én død

De nye tal fra Rigspolitiet viser også, at konflikten på bare tre måneder fra april til juni i år har ført til, at otte er såret af skud eller knivstik.

Èn person er død i forbindelse med en af sagerne i løbet af de tre måneder i andet kvartal, fremgår det også af notatet.

I løbet af hele 2015 var der i alt 19 sårede og fem dræbte. I 2014 var tallet 10 sårede og ingen døde som følge af bandekonflikten.

I første halvår af 2016 har politiet desuden sigtet 467 personer, der er registreret som led i indsatsen på rocker- og bandeområdet.

Facebook
Twitter