Bandekrigens første drab for retten

I dag begyndet retssagen mod en AK81'er, som er tiltalt for et drab begået i 2008 i Tingbjerg og som førte til den seneste københavnske bandekrig.

I august 2008 blev Osman Dogan skudt ned foran et pizzeria i Tingbjerg i København.

Retten i Glostrup indleder i dag en retssag mod en 25-årig mand, som er tiltalt for i august 2008 at have dræbt den 19-årige Osman Dogan foran et pizzeria på Ruten i Tingbjerg i København.

Drabet antændte en krudttønde af modsætninger mellem forskellige rockergruperinger og indvandrebander og førte til den københavnske bandekrig.

Den 25-årige, som er AK81'er, har tidligere været anholdt i sagen, men det er først nu, at politiet mener, at der er beviser nok til at få ham dømt.

Omfattende efterforskning

- Der har været tale om et kæmpemæssigt efterforskningsarbejde, bekræfter politikommissær Knud Hvass fra Københavns Politis afdeling for organiseret kriminalitet.

Den 19-årige Osman Dogan blev dræbt, da der blev affyret omkring 30 skud fra et maskingevær fra en bil.

Anklagemyndigheden vil blandt andet føre den frafaldne rocker, som tidligere har fået mange dømt og som selv har fået en dom på 12 år, som vidne mod den 25-årige AK81'er.

En snes vidner

Men kilder i politiet oplyser, at der under sagen også vil blive fremlagt andre ting, der peger i samme retning.

Spørgsmålet er bare, om der kan mønstres så mange indicier, at dommeren bliver overbevist. I alt skal der føres en snes vidner i sagen.

Den 25-årige nægter sig skyldig.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk