Bandeleder får tre måneders fængsel og betinget udvisning

Loyal To Familia-overhoved Shuaib Khan bliver betinget udvist i to år.

Medlemmer af gruppen Loyal To Familia (LTF) mødte i dag op foran Københavns Byret, hvor grupperingens leder stod tiltalt for trusler mod en politibetjent (Foto: Scanpix Danmark STF/Scanpix 2017) (Foto: Scanpix danmark stf © Scanpix)

Leder af bandegrupperingen ‘Loyal To Familia’ straffes med fængsel i tre måneder og udvises betinget i to år for trusler mod en politibetjent.

Afgørelsen har dommer Kari Sørensen netop læst op i Københavns Byret.

- Retten mener, det har været sagt som trusler. I en visitationszone, hvor den gruppering som du er leder for, er i en væbnet konflikt med en anden gruppering, lød det i Københavns Byret.

- Du er født og opvokset i Danmark, men kan i princippet udvises. Vi mener imidlertid, at det vil være i strid med de internationale konventioner at udvise dig. Her har vi lagt vægt på, at truslen ikke var planlagt, lød det blandt andet i dommens begrundelse.

Trusler under visitation

Shuaib Khan var tiltalt for at have truet en betjent under en visitation på Blågårds Plads på Nørrebro i København den 31. juli i år. Samtidig var han tiltalt for at have opholdt sig ulovligt i Danmark mellem 2010 og 2015.

Anklagemyndigheden krævede Shuaib Khan, der er pakistansk statsborger, idømt en fængselsstraf og udvist af Danmark i otte år.

Under dagens retsmøde fortalte bandelederen, at han følte sig uretfærdigt behandlet under visitationen, der fandt sted inden for politiets visitationszone i København. Her må politiet visitere personer for våben uden at have konkret mistanke.

- Jeg sagde til betjenten, at han skulle tage det lidt med ro, ligesom hans øvrige kolleger gjorde. Men jeg har ikke sagt, at han skulle passe på sig selv eller sin ryg, fortalte Shuaib Khan i dag i retten.

Han erkender dog, at have sagt, at betjenten havde en negativ attitude og tilføjede:

- Vi udtrykte vores utilfredshed, det gjorde vi, men vi var på ingen måde truende. De fleste betjente kender vi, og vi skal møde dem igen dagen efter.

Tidligere forsøgt udvist

Shuaib Khan har tidligere fortalt, at han er leder af grupperingen ‘Loyal To Familia’. Uden for retslokalet havde mere end 50 mænd med LTF-logoer på tøjet taget plads for at støtte den tiltalte. Shuaib Khan har siddet varetægtsfængslet siden 11. august.

LTF-frontfiguren har flere voldsdomme bag sig og har samlet set siddet fængslet cirka 10 år.

Anklagemyndigheden har to gange før forsøgt at få ham udvist af Danmark. Senest blev han løsladt i marts efter at have siddet fængslet for et overfald mod en anden bandefigur i fængslet.

Shuaib Khan blev ved dagens retsmøde ligeledes idømt en bøde på 12.000 kr. for ikke at have haft styr på sin opholdstilladelse.

Bandelederen har i samråd med forsvarer Michael Juul Eriksen udbedt sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

FacebookTwitter