Bandeleder i retten: Jeg følte mig uretfærdigt behandlet

For første gang taler lederen af banden Loyal To Familia, Shuaib Khan, i retten. Han risikerer udvisning af Danmark og nægter at have truet en betjent.

Anklagemyndighed vil have sendt bandeleder fra Loyal To Familia til Pakistan i sag om trusler mod en betjent. Flere maskerede mænd med trøjer fra banden LTF er igen i dag mødt op for at støtte deres leder. (Foto: Dr)

Lederen af bandegrupperingen "Loyal To Familia" tog her til morgen plads i vidneskranken i Københavns Byret.

Han er tiltalt for at have truet en betjent under en visitation på Blågårds Plads på Nørrebro 31. juli i år og har under hele sagen ikke ønsket at udtale sig. Men i dag ville Shuaib Khan gerne give sin version af, hvad der skete.

I retten fortalte han, at han tit bliver visiteret i forbindelse med politiets bandeindsats, og det har han normalt ikke noget problem med, sagde han. Men denne aften var anderledes for Shuaib Khan. Den ledende betjent sagde direkte henvendt til ham: “Hokus pokus, du skal ind i opgangen og smide tøjet”.

- Jeg synes det var underligt. Jeg spørger betjenten, hvorfor jeg skal smide tøjet, for det har jeg aldrig været udsat for før, lød det fra vidneskranken.

- Det var ikke en almindelig adfærd fra politiets side, og jeg synes det var uretfærdigt. Jeg følte mig uretmæssigt behandlet, så jeg blev irriteret, fortalte Shuaib Khan.

Shuaib Khan fortalte desuden, at betjenten sagde, at han skulle gå ned på hug, mens betjenten gennemgik bandelederens tøj.

- Der var en dårlig stemning. Jeg blev irriteret over at jeg skulle sidde på hug nøgen, mens han gennemgik mit tøj.

"Han havde en negativ attitude"

Bagefter var flere af hans venner også irriterede, for de havde heller ikke tidligere skullet smide al tøjet, mens politiet ledte efter knive og våben, som er det, en visitation handler om.

Når politiet har indført en visitationszone, kan politiet tjekke alle personer for våben og knive, også selv om de ikke har en konkret mistanke mod den enkelte.

- Jeg sagde til betjenten, at han skulle tage det lidt med ro, ligesom hans øvrige kolleger gjorde. Men jeg har ikke sagt, at han skulle passe på sig selv eller sin ryg, fortalte Shuaib Khan i dag i retten.

Han erkender dog, at have sagt, at betjenten havde en negativ attitude og tilføjede:

- Vi udtrykte vores utilfredshed, det gjorde vi, men vi var på ingen måde truende. De fleste betjente kender vi, og vi skal møde dem igen dagen efter.

Den betjent, som udførte visitationen, har tidligere fortalt i retten, at han følte sig truet. Men selv blandt de betjente, der var til stede på dagen for visitationen, er der imidlertid uenighed om, hvad Shuaib Khan præcis sagde, og hvad der blev sagt af andre.

Politiet er massivt til stede ved byretten i København, hvor flere mænd med masker og LTF-trøjer er kommet for at vise støtte til Shuaib Khan. (Foto: Scanpix danmark stf © Scanpix)

Dom forventes i dag

Flere end 50 mænd med LTF-logoer på tøjet har igen taget plads uden for retten for at støtte deres leder. Flere af dem er også maskerede, men stemningen mellem dem og politiet er rolig, fortæller DR's reporter på stedet.

- Politiet har samlet alle dem, der er til stede foran retten for at registrere dem. Enkelte bliver også visiteret af politiet.

I retten i dag ville anklageren også gerne høre, om banden Loyal To Familia - som Shuaib Khan i retten har fortalt, at han er leder af - er i konflikt i København i øjeblikket.

- Nej, det er vi ikke, svarede bandelederen uden at tøve.

Udover tiltalen om trusler mod betjenten, er Shuaib Khan tiltalt for at have opholdt sig ulovligt i Danmark mellem 2010 og 2015. Hans forsvarsadvokat, Michael Juul Eriksen, har dog i løbet af sagen argumenteret for, at Shuaib Khan flere gange har forsøgt at få forlænget sin opholdstilladelse, men at dette ikke har kunnet lade sig gøre.

Der ventes at falde dom i sagen senere i dag. Anklagemyndigheden kræver Shuaib Khan idømt en fængselsstraf og udvist af Danmark i otte år. Shuaib Khan har siddet varetægtsfængslet siden 11. august.

Shuaib Khan har flere voldsdomme bag sig og har samlet set siddet fængslet cirka 10 år, og Anklagemyndigheden har to gange før forsøgt at få ham udvist af Danmark. Senest blev han løsladt i marts efter at have siddet fængslet for et overfald mod en anden bandefigur i fængslet.

Facebook
Twitter