Bandeleders kriminalitet sender forældre på gaden

Bandeleder Shuaib Khans forældre skal flytte, oplyser boligretten.

Wallait Khan har boet i sin lejelejlighed på Nørrebro i København siden 1984 - altså i 34 år. Han er far til LTF-bandeleder Shuaib Khan, der er dømt for trusler i lokalområdet. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Familien til den berygtede bandeleder Shuaib Khan fra Nørrebro skal flytte fra deres lejelejlighed.

Sådan lyder dommen fra boligretten i København.

Familien skal flytte fra lejeboligen ved udgangen af oktober og betale over 30.000 kroner i sagsomkostninger, oplyser Boligretten.

Men det endelige punktum er nok ikke sat i sagen endnu. For Wallait Khan, faderen til bandelederen, vil have landsretten til at vurdere opsigelsen af lejemålet.

- Wallait Khan anker sagen til landsretten, siger Henrik Thorsen, der er advokat for familien.

Opsagt efter trusler mod politiet

Sagen startede sidste år, hvor boligselskabet FSB uden varsel sendte et brev til bandelederens forældre med besked om, at de skulle flytte ud af deres lejelejlighed.

Familiens voksne søn var nemlig blevet dømt for at have truet en politibetjent under en visitation ved Blågårds Plads på Nørrebro, og det skabte ifølge boligselskabet utryghed blandt de mange lejere i området.

Familiens lejelejlighed ligger omkring 500 meter fra Blågårds Plads, og FSB har lejeboliger i hele området omkring pladsen.

Familien var utilfreds med ophævelsen af lejemålet. Derfor valgte de at bringe sagen for domstolen.

Her fortalte familien, at de havde boet i lejligheden i over 30 år, og at de aldrig før havde fået klager. Og selvom sønnen havde og stadig har folkeregisteradresse hos forældrene, så bor han der reelt ikke, lød det fra familien.

Far: Hvorfor skal vi straffes?

Da sagen kørte i boligretten for en måned siden, fortalte faderen til bandelederen, den tidligere lokalpolitiker Wallait Khan, om sine frustrationer.

Han undrede sig meget over, at han og hustruen skulle straffes, når nu det var sønnen, som var dømt for at have truet en betjent med bemærkninger som "pas på din ryg".

- Hvis han har sagt noget, er han blevet dømt for det. Han har været i fængsel, men hvorfor skal vi straffes?, sagde faderen, Wallait Khan.

Boligselskabet FSB vil ikke kommentere dagens dom, da den formentlig bliver anket til landsretten.

Selve straffesagen mod sønnen, Shuaib Khan, der er dømt for trusler, er ikke færdig ved de danske domstole.

Til november skal Højesteret vurdere, om sønnen kan blive udvist af Danmark som følge af truslerne.

Shuaib Khan er leder af banden LTF, som blev administrativt forbudt for to uger siden.

Andre boligselskaber gør det samme

Sagen er ikke enestående.

Også andre boligforeninger ophæver lejemål, hvis der er familiemedlemmer, som bliver dømt for at have begået kriminalitet i nærområdet.

Det gør blandt andet boligselskabet Bovita, der administrerer lejeboligerne i MjølnerparkenNørrebro i København, Brabrand Boligforening, der har lejeboliger i Gellerup ved Aarhus, og Fyns Almennyttige Boligforening, som lejer ud i Vollsmose i Odense.

- Vi har i op mod ti år haft en nultolerancepolitik, som betyder, at vi ophæver lejemål, når kriminaliteten er tilstrækkelig alvorlig, og det skaber utryghed, har direktør Keld Laursen fra Brabrand Boligforening tidligere sagt til DR Nyheder.

Det kan for eksempel være voldsdomme samt domme for opbevaring af skydevåben, fyrværkeri og alvorlig hærværk i lokalområdet.