Bandemedlem er frifundet for drabsforsøg og grov vold

28-årig mand er blevet frifundet for drabsforsøg på bandemedlem, som senere blev fundet dræbt.

15. marts blev LTF-medlemmet Ari Hussein fundet dræbt af skud i Valbyparken. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Et 28-årigt medlem af banden Loyal To Familia (LTF), der har siddet varetægtsfængslet i over et år, kunne i dag forlade Retten på Frederiksberg som en fri mand.

Et enigt nævningeting frifandt ham for anklager om grov vold og drabsforsøg mod et andet medlem af banden, oplyser forsvarer Berit Ernst.

Den 28-årige mand var tiltalt for 8. marts sidste år at have affyret fire-seks skud mod 24-årige Ari Hussein i Brønshøj.

Skuddene ramte ikke, og ifølge anklageskriftet skulle den 28-årige derefter have overfaldet Ari Hussein, der blev slået og sparket.

Motivet til overfaldet var ifølge anklagemyndigheden, at Ari Hussein ville forlade LTF.

En uge efter drabsforsøget blev liget af Ari Hussein fundet af en hundelufter i Valbyparken. Han var blevet dræbt af flere skud. Den sag er stadig uopklaret.

I sagen om drabsforsøget fremlagde anklageren en videooptagelse, der angiveligt viste gerningsmanden.

Politiet og anklagemyndigheden mente, at det var den 28-årige, man kunne se på optagelsen. Blandt andet skulle en plamage på gerningsmandens hånd svare til den tiltaltes tatovering samme sted.

- Men nævningetinget fandt det ikke bevist, at det var min klient på optagelsen, så han blev frifundet, siger Berit Ernst.

- Vi vil nu kræve erstatning for et års uberettiget varetægtsfængsling, siger Berit Ernst.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk