Bandemedlem får 20 års fængsel for at skyde på cyklister

Et højtstående medlem af banden Loyal To Familia er idømt 20 års fængsel for blandt andet at skyde mod to tilfældige cyklister.

Et højtstående bandemedlem blev fredag idømt 20 års fængsel for blandt andet at skyde mod to tilfældige cyklister på Nørrebro i København. Den dømte ankede dommen på stedet. (Foto: Scanpix danmark stf © Scanpix)

Et højtstående LTF-medlem får 20 års fængsel for drabsforsøg mod to tilfældige personer og for at have forvoldt fare mod tre andre, da han affyrede 11 skud omkring den Røde Plads på Nørrebro i København.

Den 27-årige blev frikendt for ét drabsforsøg. Det afgjorde Københavns Byret fredag.

Del af bandekonflikt

I dommen lagde retsformand Henriette Sartvin vægt på, at den 27-årige mand skød mod tilfældige mennesker som en del af bandekonflikten i København, våbenets farlighed og antallet af skud.

Samtidig havde det stor betydning, at den 27-årige er tidligere straffet, og at skuddene blev afgivet som en del af bandekonflikten i København.

Det giver nemlig i straffeloven mulighed for at forhøje straffen med det dobbelte.

Den dømte ankede dommen på stedet.

Skudepisoden fandt sted sidste år, da den 27-årige bevægede sig til det ydre Nørrebro i København, hvor den rivaliserende bande Brothas holder til.

Her nåede han frem omkring klokken 01, hvor efter han trak en pistol. I løbet af omkring et minut affyrede han 11 skud. De første var rettet mod to forskellige forretninger, hvor det er kendt, at medlemmer fra Brothas hænger ud.

Bagefter rettede han våbnet mod flere tilfældige cyklister, som kom på cykelstien ved Den Røde Plads. Og her skød han altså ifølge retten for at dræbe.

En 31-årig svensk kvinde blev ramt, mens en 34-årig dansk mand blev strejfet af et projektil.

Facebook
Twitter