Bander fylder fængslerne som aldrig før

Aldrig har der siddet så mange bandemedlemmer i fængslerne, og vi risikerer, at de overtager magten, advarer Kriminalforsorgsforeningen.

De mange rockere og bandemedlemmer i fængslerne går ud over de almindelige fangers afsoningsforhold, og vi risikerer ifølge Kriminalforsorgsforeningen, at de overtager magten i fængslerne.

I et svar til SFs retsordfører, Karina Lorentzen, oplyser justitsminister Lars Barfoed (K), at der ifølge den seneste opgørelse fra den 13. april sad 234 personer med tilknytning til rockere og bander bag tremmer.

- Aldrig har så mange bandemedlemmer siddet i fængsel, og det betyder, at de mere almindelige indsatte og i særdeleshed de svageste lades i stikken, siger John Hatting, der er formand for Kriminalforsorgsforeningen.

Rekrutterer nye medlemmer

Han advarer om, at rockere og bander reorganiserer sig i fængslerne og formentlig også rekrutterer en del nye medlemmer.

- Det er, som om de ansvarlige politikere både holder sig for ørerne og lukker øjnene og håber, at det hele går væk, siger John Hatting og fortsætter:

- Men konsekvensen er i værste fald, at magtbalancen forflyttes, og de stærkeste grupperinger tager magten i fængslet, hvilket er en velkendt problematik uden for landets grænser, siger John Hatting.

Fængsel løser ikke problemer

Han mener, at vi i Danmark "naivt sætter banderne i fængsel og tror, at alle problemer er løst".

- Hvis vi skal gøre noget reelt ved problemet skal banderne opdeles på bittesmå afdelinger, så de får langt sværere ved at organisere sig. Dernæst skal de tilbydes en langt mere meningsfuld hverdag i fængslet, end tilfældet er i dag, mener John Hatting.

- Undervisning og uddannelse skal være omdrejningspunktet, så bandemedlemmerne får ny viden og nye interesser, der giver dem en meningsfuld vej ud af den organiserede kriminalitet, fortsætter han.

Facebook
Twitter