Bandeuro får politiet til at forlænge visitationer

Strømninger i hovedstadens bandemiljø får politiet til at forlænge periode for visitationszone.

Strømninger i hovedstadens bandemiljø får politiet til at forlænge periode for visitationszone. (Foto: Lea Meilandt Mathiesen © Scanpix)

Aktiviteten i bandemiljøet i og omkring hovedstaden giver rynkede bryn hos ordensmagten.

Politiet i København, på Vestegnen og i Nordsjælland har derfor valgt at forlænge tidsrummet for to såkaldte visitationszoner.

Zonerne omfatter dele af Indre By, Nørrebro, Østerbro, Frederiksberg, Vanløse og Brønshøj samt områder i Gladsaxe, Herlev og Ballerup kommuner. Også i et område i Kokkedal må betjente vende folks lommer uden at have en konkret mistanke.

- Det er politiets opfattelse, at der fortsat foreligger en særdeles skærpet trusselsvurdering, hvilket blandt andet ses ved en bekymrende manifestation af bandegrupperingernes tilstedeværelse, siger Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Bruger uniformer

Politiet lægger blandt andet vægt på, at flere medlemmer af bandemiljøet på det seneste nærmest er begyndt at bruge uniformer i form af ensartede trøjer med skrift, som signalerer bandetilhørsforhold.

Visitationszonerne blev i første omgang oprettet henholdsvis 12. januar på Vestegnen og 14. januar i København og i Nordsjælland efter flere episoder med brug af blandt andet knive og skydevåben i hovedstaden.

Politiet i alle tre kredse har nu valgt at forlænge perioden for visitationszonerne frem til 12. februar.

Og i den periode må man indstille sig på, at man uden videre kan blive kropsvisiteret af politiet, hvis man befinder sig i zonen.

Udvidet visitation

Normalt må politiet kun kropsvisitere folk, hvis der er en bestemt grund til at antage, at den pågældende ikke har rent mel i posen.

Politiloven giver dog mulighed for at indføre de såkaldte visitationszoner, som i et afgrænset område i en afgrænset periode giver politiet mulighed for at visitere alle uden videre.

København mødte forleden cirka 50 fra BGP fra Blågårds Plads op ved Forum. Og politiet i hovedstaden har netop øget den synlige patruljering, fordi bandemedlemmer flere steder opfører sig intimiderende over for andre.

/ritzau/

Facebook
Twitter