Banedanmark advarer, efter 22-årig blev kvæstet: 'Det er livsfarligt at kravle på tog'

Unge og andre advares på det kraftigste mod at klatre på togvogne.

Der er 25.000 volt i køreledningerne over togene. (© dr)

- Det er utrolig farligt at kravle op på taget af et tog, hvor der er strøm ovenover.

Sådan lyder advarslen fra sikkerhedschef hos Banedanmark, Martin Harrow, efter en 22-årig mand søndag morgen kom i kontakt med en strømførende køreledning og blev fløjet til behandling på Rigshospitalet.

Ulykken skete ved Kolding Banegård. Manden var klatret op på taget af en togvogn, og efter ulykken ringede han selv efter hjælp. Det oplyser Sydøstjyllands Politi, der modtog anmeldelsen klokken 5.13, til Ritzau.

Strømmen slår ned som et lyn

I september blev en 23-årig mand alvorligt forbrændt efter at være kravlet op på taget af et tog, som fik politiet til at advare mod det, de kalder 'en livsfarlig leg'.

Efter ulykken i morges vil Banedanmark understrege faren ved at være i nærheden af køreledningerne.

- Højspænding fungerer sådan, at det hele tiden vil prøve at jorde ved at springe. Og jo flere volt der er i, jo længere kan det springe. Så kommer der et lyn fra ledningen og ned i de personer, der måtte befinde sig på taget af et tog.

Der er 25.000 volt i togets køreledninger, og derfor er det med livet som indsats, når man sniger sig op på taget af et tog.

Ulykken skete her på Kolding Banegård. (© dr)

- Man behøver ikke engang at røre ved det eller være tæt på at røre ved det for at være i livsfare. Det er forbundet med livsfare at kravle op på taget af et tog, siger Martin Harrow.

Her kan du læse om Sara Sinkjær, der kravlede op på et godstog og endte ni dage i kunstig koma og blev forbrændt på en tredjedel af kroppen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter