Banedanmark har tændt for varmen: Vi er forberedt på snestorm

Banedanmark forventer, at tog kører efter den normale køreplan, siger trafikchef.

Selvom tog og skinner i fredag morgen kan komme til at se ud som på billedet her, så forventer Banedanmark ingen problemer for togdriften. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Sne kan ofte være dårligt nyt for de hundredtusindvis af pendlere, der hver dag benytter toget.

Men selvom DMI har varslet risiko for snestorm og stillet mellem 6 og 12 centimeter sne i udsigt, så ryster man ikke på hånden i Banedanmark, der ejer og står for vedligeholdelsen af størstedelen af det danske jernbanenet.

- Vi er faktisk rigtig godt forberedt. Vi har sikret, at sporskiftevarmen på vores 4.000 sporskifter rundt omkring i landet er i orden og er tændt, siger Jens Jørgen Hansen, trafikchef i Banedanmark.

I hver af sporskifterne er der indbygget et varmelegeme, der kan tændes. På den måde håber Banedanmark, at sporskifternes bevægelige dele også virker, selvom der falder meget sne. De bevægelige dele styrer nemlig sporskiftets retning og er en forudsætning for, at de mange tog kan dirigeres i den rigtige retning.

DMI har som led i sin procedure givet Banedanmark information om det forventede snefald i løbet af natten og morgenen. Derfor er man klar til at rykke ud, siger trafikchefen.

- Skulle vi have problemer med fygesne og isklumper i de her sporskifter, så har vi også noget mandskab, der er klar til at rykke ud og fjerne det, siger han.

Og passagerne kommer forhåbentlig ikke til at mærke på togdriften, at der i løbet af natten er faldet sne.

- Vi forventer at kunne køre efter en normal køreplan, men forsinkelser – det vil der ganske givet komme. Derfor tror jeg også, det er vigtigt, at passagerne holder øje med rejseplanen.