Banedanmark skifter lydspor: Nye toner på perronen

Banedanmark har fået nye toner, når der skal gives meddelelser til folk, der venter på toget

I forbindelse med indførelsen af et nyt højttalersystem på Københavns Hovedbanegård i november måned, har Banedanmark også indført en ny meddelelseslyd - altså den lyd, der indleder alle højttalerudkald om togtrafikken.

- Med det nye højttalersystem har vi fået den tekniske mulighed for at opdatere meddelelseslyden. Derfor var det naturligt at indføre en ny meddelelseslyd i højttalerne, så vi også på den måde signalerer, at vi har fokus på en moderne og velfungerende trafikinformation, siger trafikinformationschef Kenneth Lau Rentius.

Fire toner mod tre før

Lyden, som består af fire toner, kan indtil videre høres på fjernbanestationerne fra Helsingør til Valby og på stationerne på strækningen mod Københavns Lufthavn og er komponeret af musikeren og komponisten Halfdan E. Nogle kender måske Halfdan E fra børne-tv eller som ham, deri sin tid satte lyd til Dan Turell.

- Den nye lyd er skabt ud fra nogle kriterier om, at den skal være behagelig for øret, genkendelig, men samtidig skal kunne trænge igennem lydtapetet på en travl station, siger trafikinformationschef Kenneth Lau Rentius.

Kommer senere til hele landet

I takt med at det nye højttaleresystem indføres på de resterende strækninger i landet, vil den nye meddelelseslyd også blive implementeret der.

Det er første gang, at meddeleleslyden bliver ændret, siden den blev indført i begyndelsen af 1980'erne. Den hidtidige meddelelseslyd blev komponeret til DSB af Niels Viggo Bentzon.

Facebook
Twitter