Banedanmark: Togtrafik stærkt begrænset tirsdag

Den voldsomme storm er skyld i så store skader landet over, at togtrafikken tirsdag vil være stærkt reduceret.

Togpassagerer må også i morgen berede sig på aflyste tog og lange ventetider. (Foto: Nils Meilvang © Scanpix)

Som pendlere eller almindelig togrejsende skal du forberede sig på, at skaderne fra mandagens storm langt fra har sluppet sig tag i landets jernbanestrækninger, når du skal med toget tirsdag morgen.

- Man skal indstille sig på en stærkt reduceret togdrift tirsdag, da skaderne på køreledningerne er så omfattende, siger trafikdirektør i Banedanmark, Peter Svendsen, til DR Nyheder omkring klokken 23 mandag aften.

Natten igennem arbejder Banedanmark på at udbedre så mange skader som muligt. Men mørket, det fortsatte blæsevejr og omfanget af skaderne gør det umuligt for Banedanmark at blive færdig til tirsdag morgen.

Kystbanen og S-tog hårdt ramt

Særligt hårdt ramt er de mange strækninger, hvor der kun kører eltog. Det er for eksempel strækningerne mellem København og Jylland, kystbanen på Østsjælland og S-togs-banen i København.

- Der er store skader på strækningen mellem Gentofte og Hillerød, som betyder, at linje B og E ikke vil køre tirsdag morgen mellem de to byer.

Peter Svendsen garanterer, at der vil være togbusser sat ind på de strækningerne, hvor togene ikke kører, men at folk skal forberede sig på forsinkelser.

Hold øje med hjemmesiden

Derfor lyder det gode råd:

- Tag af sted i god tid og hold øje med, hvordan trafikken udvikler sig.

Du kan tjekke trafikken på rejseplanen.dk og på DSBs hjemmeside.

I løbet af tirsdag vil Banedanmark komme med en udmelding om, hvor lang tid der går, før togdriften kører normalt igen.

Har du billeder eller video af stormen, som du vil dele med dr.dk's læsere, så send det via email til 1212@dr.dk eller via DR Nyheders App til smartphone.

FacebookTwitter