BBC udråber Danmark til et af verdens mest veldrevne lande

Når det gælder adgang til mad, medicin og viden, er Danmark blandt de bedste i verden, skriver BBC.

Mens alle de nordiske lande konsekvent rangerer højt på tværs af hvert indeks, er Danmark en tand bedre end sine nabolande - og længder foran resten af verden, lyder det fra BBC. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

God velfærd, hygge og lykke.

Vi er i Danmark kendt for - og vant til - at indtage topplaceringer på alverdens lister, når de bedste lande i verden skal kåres.

Og der er altså noget om snakken, lyder det fra det engelske medie BBC.

Danmark ligger nemlig helt i top blandt de mest veldrevne lande i verden.

Det er lande, der konsekvent ligger højest på grund af progressive socialpoltikker, befolkningens tillid til regeringen og effektive retssystemer, skriver mediet.

Konklusionen kommer på baggrund af tal fra Verdensbanken, World Justice Project og Social Progress Index 2017, der rangerer lande efter blandt andet uddannelse, helbred, retssystem og grad af korruption.

På indekset for 'basale menneskelige behov', der dækker over indbyggernes adgang til mad, medicin, viden og kommunikation, er Danmarks score tæt på perfekt.

- Mens alle de nordiske lande konsekvent rangerer højt på tværs af hvert indeks, er Danmark en tand bedre end sine nabolande (og længder foran resten af verden) med næsten perfekte tal på indekset, skriver BBC.

Fordele overstiger høje leveomkostninger

Og der er flere gode grunde til, at Danmark ligger helt i top blandt verdens mest veldrevne lande, fortæller tyske Anne Steinbach til BBC. Hun er chefredaktør ved rejsemagasinet Travellers Archive og har boet seks måneder i Aarhus.

- Det generelle social- og sundhedssystem er veludviklet og tilgængeligt for alle, der bor i Danmark - og som studerende kan du få økonomisk hjælp og gratis sprogundervisning, siger hun.

Hun tilføjer, at selvom det kan være dyrt at bo i Danmark, og vi er blandt dem, der betaler mest i skat i Europa, overstiger fordelene de høje leveomkostninger.

Danskerne er desuden både venlige og imødekommende og behandler hinanden som venner i næsten alle situationer, mener Steinbach.

- Danskerne er vilde med hygge! At invitere danske venner over til en filmaften eller en middag er den perfekte måde at blende ind i den danske kultur, siger hun.

Ifølge BBC er New Zealand, Canada, Japan, Botswana og Chile lande, der sammen med Danmark rangerer højest. Også de øvrige nordiske lande scorer generelt højt på de forskellige indeks.

Facebook
Twitter
Emner: