Beboer advarede om usikkert gyngestativ: 'Det giver mig så dårlig smag i munden'

Aviaja Madsen bor i den boligforening i Ballerup, hvor en 31-årig kvinde mistede livet i en gynge-ulykke.

Aviaja Madsen, der bor i den boligforening, hvor en 31-årig kvinde mistede livet, advarede boliginspektør om det usikre gyngestativ.

Da 42-årige Aviaja Madsen, der er beboer i Baldersbo i den københavnske forstad Ballerup, går ud på sin altan lørdag aften, ser hun, at en masse politi- og redningsfolk har samlet sig ved boligforeningens legeplads.

- Et af gyngestativerne er væltet, og legepladsen er blevet spærret af. Og så kan jeg se, at der ligger et tæppe der, hvor gyngen er, siger Aviaja Madsen til DR Nyheder.

Med det samme går det op for hende, hvad der er sket. Et par dage tidligere havde hun ringet ned til foreningens boliginspektør for at advare om, at gyngestativet løftede sig en smule fra jorden, når børnene gyngede på det.

Nu er der postyr ved det selvsamme gyngestativ.

- Jeg kan se, at de bare går rundt om hinanden dernede. Når de gør det, så er det rigtig skidt, for hvis der var en, som var kommet slemt til skade, ville de have haft travlt med at gøre noget, siger Aviaja Madsen.

Politiet kunne siden bekræfte, at var sket en fatal ulykke. En 31-årig kvinde var blevet dræbt på stedet, da gyngestativet væltede ned over hende. Hun havde leget med sine tre fætre på 7, 9 og 12 år.

Da DR Nyheder i dag taler med Aviaja Madsen ved ulykkesstedet, er hun stadig rystet over den tragiske hændelse.

- Hvorfor pillede de ikke de gynger ned? Så var hun ikke død. Det giver mig så dårlig smag i munden, siger Aviaja Madsen.

Løftede sig fra sandet

Hun fortæller, at hun torsdag ringede til boligforeningens boliginspektør for at forklare, at hun havde set, at gyngen løftede sig lidt op fra sandet, når børnene sad på den. Samtidig kunne hun se, at gyngestativet stod skævt, så det havde en hældning ud til den ene side.

DR Nyheder har talt med direktøren i boligforeningen Baldersbo, Søren B. Christiansen, som siger, at boligforeningen med det samme tog kontakt til producenten af gyngen, da de modtog advarslen.

Her havde de fået den melding, at der "ikke kunne ske noget".

- Vores afdelingskontor har fået en henvendelse om, at den ene gynge bevægede sig. Han har derefter ringet til producenten og fået at vide, at der ikke kunne ske noget, fordi de ikke kan bevæge sig, siger Søren B. Christiansen, direktør i Baldersbo.

Aviaja Madsen fortæller, at stolperne på de to gyngestativer gennem længere tid havde stået skævt, så gyngestativerne hældte til den ene side.

Årlig inspektion

Han oplyser, at boligforeningen får tjekket alle legepladser årligt, hvor de bliver gennemgået af inspektører.

- Det er producenterne eller andre eksterne inspektører, der står for det, siger Søren B. Christiansen.

Gyngestativet er fra september 2018 fra producenten Ludus. Producenten har ikke ønsket at udtale sig til DR Nyheder.

Søren B. Christiansen oplyser, at gyngen var "nedgravet i faldunderlaget".

- Redegyngen var nedgravet i faldunderlaget, selvom producenten egentlig vurderer, at den ikke behøver det. Det er godkendte produkter og anerkendte leverandører, som både leverer til børnehaver og kommuner, siger Søren B. Christiansen.

Undersøgelse af ulykken

Søren B. Christiansen oplyser, at et eksternt inspektionsfirma samt Arbejdstilsynet nu er ved at undersøge, hvordan ulykken kunne ske. Derudover har boligforeningen midlertidigt afspærret alle gynger.

- Jeg har ondt i maven, og jeg er ved at tude indimellem. Jeg synes, vi går på arbejde for at skabe det bedste for beboerne i de her boligområder. Jeg er bare træt af det hele. Jeg er bare ked af det, siger Søren B. Christiansen, direktør for boligselskabet Baldersbo.

Sikkerhedsstyrelsen oplyser i en mail til DR Nyheder, at Styrelsen vil bede om produkt-dokumentation fra fabrikanten af gyngestativet.

Københavns Vestegns Politi vil ikke på nuværende tidspunkt udtale sig om sagen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk