Beboere får standardbeløb i erstatning efter Meng-ransagninger

To personer krævede 150.000 kroner i erstatning efter ransagninger i forbindelse med forsvundne Emilie Meng.

En mand og en kvinde fra Korsør må tage til takke med en standardtakst i erstatning, efter at deres adresse blev ransaget fem gange i forbindelse med politiets efterforskning af sagen om den forsvundne Emilie Meng.

Det oplyser deres advokat, Steen Djurtoft.

Sammen med advokaten havde de krævet 75.000 kroner hver i erstatning samt godtgørelse for de skader, ransagningerne førte med sig.

Men sådan gik det ikke. Manden, der er pensionist, har været mest berørt og får en erstatningssum på 6.000 kroner og omkring 5.000 kroner til at udbedre skaderne.

Kvinden får 3.600 kroner i erstatning for tre af ransagningerne samt et beløb på 1.500 kroner til skaderne, oplyser advokaten. Det er helt urimeligt, mener han.

- De har fået dækket en standardsats på 1.200 kroner per gang og dækket omkostningerne for de ødelæggelser, som blev foretaget.

- Men man har ikke dækket den forhøjede belastning, det har været for mine klienter, siger han.

I afgørelsen fra Statsadvokaten er der lagt vægt på, at manden i huset har svaret på spørgsmål i pressen. Derved mener man, at han selv har påkaldt sig opmærksomhed, lyder det ifølge advokaten.

Det er særligt den sidste af fem ransagninger i alt, der har været belastende, vurderer advokaten.

Den blev sat i værk 23. oktober sidste år, efter at nogle naboer havde meldt de to beboere til politiet. De havde aflyttet adressen og mente at have hørt lyde fra en indespærret person.

Steen Djurtoft, der tidligere har anmeldt naboerne til politiet for aflytningerne, har taget afgørelsen om erstatning videre til Rigsadvokaten.

Den dengang 17-årige Emilie Meng forsvandt fra Korsør station for et år siden natten til 10. juli. Den unge kvinde havde forinden været på bytur med nogle veninder i Slagelse.

/ritzau/

Facebook
Twitter