Beboerformand hilser ghettoudflytninger velkommen

'Modigt', at statsministeren har annonceret et opgør med parallelsamfund i sin nytårstale.

Flere skal deles om ansvaret, mener Jørgen Fahlgren, formand for beboerforeningen Askerød. Foto: Finn Vest Christensen, DR.

Boligområdet Askerød i Greve blev strøget af ghettolisten for en måned siden.

Her kalder beboerformanden det 'modigt', at statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) vil afvikle ghettoerne, for eksempel ved at genhuse belastede familier.

- Man flytter problemet, men der bliver mange flere til at bære det. 98 kommuner skal deles om ansvaret for de flygtninge og indvandrere, der er kommet til Danmark de sidste 30 år. Det skal ikke kun være almene boligområder, der har ansvaret og opgaverne, siger Jørgen Fahlgren, formand for beboerforeningen Askerød.

En bydel kommer på ghettolisten, hvis den ligger over tre af fem fastsatte grænseværdier om arbejdsløshed, kriminalitet, etnisk oprindelse, uddannelse og indkomst.

Beboerne i Askerød har stadig et lavt uddannelsesniveau, men i forhold til sidste år er der færre dømte kriminelle og ikke-vestlige indvandrere og efterkommere.

- To tredjedele er ramt af forskellige sociale voldsomme begivenheder. Hvis man fortynder det, så bliver problemet tilsvarende mindre, ja næsten usynligt. Det bliver til at løse, mener Jørgen Fahlgren.

Mens andre beboere nikker samtykkende til beboerformandens holdning, mener rekrutteringskonsulent Murtadha Karim, at det kan forværre problemet, hvis en familie bliver tvunget til at flytte.

- Hvordan skal denne familie nu etablere sig igen? Nye naboer, nyt område, nye institutioner, nye skoler, nyt arbejde. Så jeg mener personligt, at det er med til at ødelægge mere end det gavner.

Han frygter, at det vil øge stigmatiseringen.

- Jeg tænker, man skal engagere sig mere, og få nogle rollemodeller, som kan arbejde i området på at resocialisere de her unge tilbage i samfundet, hvis de da nogensinde har været en del af samfundet.

Facebook
Twitter