Bedrageridømt fortryder - men skal folk have deres penge må de føre sag

24-årige Mads Dinesen afsoner sin straf på to et halvt års fængsel for bedrageri for 34,8 millioner kroner.

- Kære Mads. Prisen på dit bedrageri bliver høj, siger Mads Dinesen i klippet her, hvor han fortæller om konsekvenserne ved sit bedrageri.

Den bedrageridømte Mads Dinesen har her til aften fortalt om sit bedrageri og liv i fængsel i DR3-programmet 'Mit bedrageri til skræk og advarsel' for at give et andet billede af sig selv.

- Jeg har valgt at være med i programmet for at vise en anden side af mig selv end det, der kommer frem på nogle få linjer i Ekstra Bladet, siger den 24-årige Mads Dinesen fra sin celle i Møgelkær Statsfængsel.

Mads Dinesen fortæller i programmet, at han skammer sig over sit bedrageri. Noget, han fastholder over for DR Nyheder i dag.

Fortryder du det, du har gjort?

- Ja, jeg beklager det, jeg har gjort, siger Mads Dinesen.

Jamen fortryder du det?

Ja, understreger han.

Det betyder dog ikke, at virksomheder som hvidevarebutikken Skousen i Tårnby skal regne med at se de 180.000 kroner, som Mads Dinesen har snydt butikken for.

- Jeg er jo ikke dømt til at skulle betale pengene tilbage. Jeg er dømt for bedrageri. Så må han føre en civil retssag, siger Mads Dinesen.

Mads Dinesen trak i sommer overskrifter, da han lagde et billede op fra sin celle i Møgelkær Statsfængsel, som var indrettet med Arne Jacobsens designstol Ægget, der koster omkring 40.000 kroner.

- Jeg købte den for egne penge, siger Mads Dinesen i dag.

Han vil ikke afsløre, hvor meget han har givet for stolen, men han fortæller, at han fik den flyttet til en anden adresse, inden Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet kom for at konfiskere den.

- Nu står den på en helt tredje adresse, siger han.

Dommen over Mads Dinesen faldt i juni 2014.

Under sin afsoning har han primært siddet i Møgelkær Statsfængsel, men han har også boet på en pension med langt mere frihed. Her kunne han mødes med sin kæreste på lejlighedshotellet Stay i centrum af København, hvor han for egen regning har boet, når han har haft udgang.

Mads Dinesen, der i medierne er blevet døbt Champagnedrengen, regner med prøveløsladelse i april i år.

Om han vender tilbage til et champagneliv må tiden vise.

I programmet nøjes kæresten med at drikke champagnen.

- Jeg indtager ikke alkohol i programmet. Det er kun min kæreste, der drikker champagne, siger han.

Du kan se eller gense 'Mit bedrageri til skræk og advarsel' på DR TV.

FacebookTwitter