Bedstemor får bøde for blokade

En 63-årig bedstemor til to institutionsbørn i Århus nægtede i dag at flytte sig, da politiet forsøgte at rydde blokaden foran institutionen. Nu kan hun afvente en bøde.

Der bliver diskuteret - men børnehaven forbliver blokeret (Foto: Kristian Alstrup Baden © Kristian Alstrup Baden)

Da politiet tidligere i dag ryddede blokader foran børneinstitutioner i Århus mødte de stærk modstand fra en stædig bedstemor. Hun nægtede at flytte sig.

63-årige Lisbeth Uhd stod blokadevagt foran Thunøgårdens fritidshjem, hvor hendes to børnebørn går, og da politiet bad hende og de andre forældre flytte sig, blev hun stående. Det er første gang i Lisbeth Uhds liv, at hun trodser politiet. Til Ritzau forklarer hun hændelsen således:

- Politiet sagde: "Vi har ikke tænkt os at bruge magt. Vi troede, du bare ville flytte dig, når vi bad dig om det." Og så sagde jeg: "Det gør jeg ikke", fortæller hun.

Fik bøde

Lisbeth Uhd fik derefter en bøde af politiet, hvorefter de to betjente kørte væk. Dermed kan hun og de andre forældre fortsætte blokaden.

Den 63-årige bedstemor ved endnu ikke, hvor meget hun skal betale, men hun ved godt, hvad hun vil gøre med bøden, når den kommer.

- Den har jeg tænkt mig at sende videre til Thor Pedersen. Han har jo masser af penge, siger hun med et skævt smil.

Ikke for sjov

Den lille kvinde med kort, brunt hår, lysebrun cardigan og grå sokker i sandalerne stod fast, fordi hun havde lovet at stå vagt. Og fordi blokaden ikke er for sjov.

- Jeg synes, det er utilstedeligt, at man skærer ned på børneområdet. Og så gør jeg det også, fordi vi har en statsminister, der siger, vi har 80 mia. kroner i kassen, og det er dybt provokerende, når der så samtidig skæres ned, fortæller hun.

Lisbeth Uhd vil fortsætte blokaden lige så længe, det tager at få regeringen til at lukke pengekisten op igen. Og hun er klar til at tage de bøder, der kan følge med.

- Sådan noget skal i hvert fald ikke knægte mig. Hvis det bliver til mange flere, kan man vel sidde dem af, kan man ikke, griner hun.

Facebook
Twitter