Begejstret borgmester: Badeland sætter Høje Taastrup på verdenskortet

Første spadestik til gigantisk badeland bliver taget til oktober.

Høje Taastrups konservative borgmester, Michael Ziegler, forventer at badeland betyder masser af arbejdspladser.

Private investorer vil bygge et kæmpe badeland i Høje Taastrup, og de planer møder fuld opbakning fra byens borgmester.

- Jeg kan næsten ikke få armene ned. Det er en helt fantastisk mulighed for Høje Taastrup kommune, som vil placere os ikke bare på danmarkskortet men på verdenskortet, siger den konservative borgmester i Høje Taastup, Michael Ziegler.

Ifølge borgmesteren vil ferie- og forlystelsesbyen med naturpark og verdens femte største vandland gå hen og blive en attraktion for mange turister fra udlandet.

Også udsigten til, at fremtidige turister lægger penge i de lokale butikker, og at byggeriet skaber arbejdspladser, vækker glæde.

Alene første etape af byggeriet, der falder i fem dele, vil ifølge borgmesteren skabe 1.000 arbejdspladser.

De udenlandske investorer har netop købt grunden. Spadestikket til første etape bliver efter planen taget til oktober, og første etape af byggeriet skal stå klar inden 2020, skriver Børsen.

- Det eneste, der sådan set mangler, for at man kan tage første spadestik, det er, at kommunen laver en lokalplan, og det kan vi altså godt finde ud af at gøre, siger Michael Ziegler.

Han siger, at der er fuld opbakning fra byrådet til projektet med titlen Nordic Water Universe.

Samtidig tvivler han ikke på investorernes evner til at føre projektet ud i livet.

- Der er jo ikke noget her i livet, der er 100 procent sikkert. Men jeg vil sige, at med den dialog vi har haft med Nordic Water Universe, der må vi bare sige, at de har det rigtige projekt, de har musklerne til at gennemføre det, og de har investeringerne hjemme, siger han.

Michael Ziegler viser rundt på den bare plet, hvor badelandet efter planen skal bygges: