Behandlingsdom til 16-årig for knivstik

En 16-årig pige, der i januar stak en dreng i ryggen med en kniv, er løsladt efter at have fået en behandlingsdom på højst fem år.

Pigen fra Samsøgades Skole har forklaret overfaldet med, at den jævnaldrende dreng i længere tid har mobbet hende. (© DR)

Den pige, der stak en klassekammerat i ryggen med en kniv i Århus, er idømt en behandlingsdom på højst fem år, og hun blev efter dommen løsladt.

Både anklager og forsvarer var enige i, at den nu 16-årige pige skulle have en behandlingsdom, men anklageren anmodede om en tidsubestemt dom, mens forsvareren procederede for en dom på højst fem år.

Et flertal af medlemmerne af Retslægerådet havde anbefalet en behandlingsdom i stedet for en almindelig straf.

Fængslet i surrogat

Den nu 16-årige pige har siddet varetægtsfængslet i surrogat på en sikret institution siden overfaldet i januar, som skete midt i en religionstime på Samsøgades Skole i Århus.

Den langvarige varetægtsfængsling af pigen har medført kritik fra flere tider.

I sidste uge opgav anklagemyndigheden sigtelsen om drabsforsøg, og pigen var derfor tiltalt for vold af særlig farlig karakter.

Hun har selv begrundet det voldelige overfald med, at hun gennem længere tid var udsat for mobning i skolen, Samsøgade Skole i Århus, mobning, som skolen aldrig opdagede.

FacebookTwitter