Bendtners forsvarer efter fængselsdom: Nicklas havde hellere set en frifindelse

Fodboldspillerens advokat ankede straks 50 dages fængsel for vold mod taxachauffør.

Nicklas Bendtner blev i byretten dømt for vold mod en taxichauffør i København. Han ankede straks dommen på 50 dages ubetinget fængsel.

Der gik ikke lang tid, fra dommen var afsagt, før Nicklas Bendtners forsvarsadvokat ankede dommen til fodboldspilleren på 50 dages fængsel for vold mod en taxachauffør.

Retten fandt det bevist, at fodboldspilleren havde givet chaufføren et knytnæveslag og sparket ud efter ham, mens han lå på jorden.

- Vi er uenige i forskellige ting omkring afgørelsen. Vores synspunkt er, at slaget (mod chauffør, red.) sker i nødværge, sagde advokat Anders Németh uden for retten bagefter.

Nicklas Bendtner forsvandt hurtigt fra byretten og ønskede ikke at kommentere sin voldsdom, som nu skal for Østre Landsret.

- Nicklas var helst blevet frifundet, og derfor er der også blevet anket til landsretten. Det er dog med tilfredshed, at straffen er på 50 dage og ikke de tre måneder, som anklagemyndigheden havde ønsket, sagde Anders Németh.

Brækkede kæben

Den 30-årige angrebsspiller for den norske fodboldklub Rosenborg blev foruden de 50 dages ubetinget fængsel også dømt til at betale sagens omkostninger samt en erstatning på 11.000 til taxachaufføren.

Han var tiltalt for at have slået og sparket taxachaufføren, så han brækkede kæben.

Anklageren i sagen fortalte efter dommen, at hun i sin procedure havde lagt særlig vægt på, at volden var udøvet mod en taxachauffør, der via sit arbejde var særlig udsat.

Desuden var chaufførens skader skærpende for sagen, mente hun.

Nicklas Bendtner behøver ikke at være færdig som landsholdsspiller, siger DBU. Efter afsonet dom er det op til landstræner Åge Hareide, om Bendtner skal udtages til A-landsholdet. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

Episoden skete natten til 9. september i det indre København, efter Bendtner havde været med sin kæreste til middag på Café Victor og siden i byen på natklubben Lusso.

De bad om at blive kørt til HC. Andersens Boulevard, men kort efter turens påbegyndelse opstod der uoverensstemmelser om ruten mellem parret og chaufføren, hvorefter passagerene valgte at forlade taxaen før tid uden at betale.

Rosenborg beholder Bendtner

  • Fodboldklubben Rosenborgs daglige leder, Tove Moe Dyrhaug, siger, at klubben holder fast i Nicklas Bendtner trods angriberens voldsdom.

  • - Han fortsætter i klubben. Vi tager afstand fra det, der er sket, og så tager vi vare på Bendtner, siger hun til TV2.

  • DBU siger, at det er op til Åge Hareide, om Bendtner skal spille på landsholdet efter afsonet dom.

Skændtes før voldsepisode

Forsvarsadvokat Anders Németh sagde efter domsafsigelsen, at skænderiet mellem parterne viste, at Bendtner ifølge ham ikke havde udøvet umotiveret vold.

- Vi er glade for, at det nu er kommet frem, at Nicklas ikke helt umotiveret har begået vold mod en tilfældig taxachauffør. Man kan konstatere, at der var et forudgående forløb, der gav anledning til episoden, siger Anders Németh

Chaufføren blev efter eget udsagn vred, da de havde forladt taxaen uden at betale og kørte efter parret, hvorefter han kastede en dåse eller flaske mod dem - dog uden at ramme.

I retten kom det frem, at Bendtner derefter blev ophidset og slog chaufføren. Ifølge fodboldspilleren selv reagerede han i selvforsvar, fordi han følte sig utryg.

I retten i dag fortalte chaufføren, at han fik sat skruer i munden for at hele bruddet, og at han i dag stadig er plaget af sine skader.

Taxachaufføren var tiltalt for forsøg på vold på grund af dåsekastet, men det blev han frifundet for.