Bendtsen afviser bestikkelse

Den konservative Bendt Bendtsen afviser kritik af, at han skulle have modtaget bestikkelse fra virksomheder, der inviterede ham på dyre jagt- og golfrejser.

Bendtsen afviser, at han har ladet sig bestikke af firmaer, der har inviteret ham på dyre golf- og jagtrejser. Hans partiformand, Lene Espersen, vil ikke udtale sig om sagen. (Foto: Linda Henriksen/Scanpix)

Den konservative tidligere vicestatsminister, Bendt Bendtsen afviser, at han skulle have sig ladet bestikke af en række virksomheder, som inviterede ham på dyre golf- og jagtrejser mens han var erhvervs- og økonomiminister.

Hørsholms borgmester, Uffe Thorndahl, har meldt Bendtsen til politiet, fordi Bendtsen har ladet sig invitere på 33 rejser betalt af landets største virksomheder.

Bendtsen: Jeg har været engageret

B.T. skrev i går, at ingen af de 33 ture, der vurderes til en samlet værdi på over 250.000 kroner, havde andet på programmet end jagt og golf.

Bendt Bendtsen siger, at han har holdt tusindvis af møder med virksomheder i løbet af sine syv år som minister.

- Som minister skal man engagere sig og møde erhvervslivet, og jeg har arbejdet mere end 100 timer om ugen, lyder det fra Bendt Bendtsen, der stiller op til næste Europaparlamentsvalg.

- Jeg er glad for, at kritikken kommer frem nu og ikke 14 dage før valget, så vi kan komme i bund med det her, siger Bendt Bendtsen til TV-Avisen.

Lene Espersen tavs

Han får dog hverken støtte eller kritik fra sin partiformand. Lene Espersen siger, at hun ikke kan kommentere sagen, fordi hun ikke har læst om anklagerne i pressen.

Anmelderen Uffe Thorndahl blev landskendt sidste år for at grave en række belastende bilag frem om finansminister Lars Løkke Rasmussen.

Forvaltningsretsekspert Jørgen Albæk Jensen fra Aarhus Universitet siger, at han ikke mener, at Bendtsen kan dømmes for bestikkelse: - For så skal man bevise, at han har ydet noget til gengæld, siger han.