Bendtsen kan have brudt våbenloven

Politiet har indledt en efterforskning mod tidligere vicestatsminister Bendt Bendtsen for overtrædelse af våbenloven, skriver bt.dk.

Bendt Bendtsen meddeler gennem den konservative pressechef: "Bendt har ikke flere kommentarer til B.T." (Foto: Lars K Mikkelsen © Scanpix)

Tidligere vicestatsminister Bendt Bendtsen (K) risikerer fængsel for brud på våbenloven, skriver bt.dk.

Fyns Politi har af egen drift indledt endnu en efterskning mod Bendtsen.

Det sker, efter at B.T. kunne afsløre, at Bendt Bendtsen i flere tilfælde lod sin ministerchauffør, der ikke havde jagttegn, køre rundt med sin jagtriffel i bagagerummet.

- Skulle vi sigte nogen, så er det i første omgang chaufføren, der har gjort noget galt, ved at køre rundt med våben uden jagttegn. Her vil Bendt Bendtsen kunne blive sigtet som medskyldig, siger chefanklager Jan Stick til bt.dk.

Ifølge våbenloven kan det straffes med "bøde, fængsel indtil 4 måneder eller under skærpende omstændigheder fængsel indtil 2 år," hvis man har våben uden en særlig våbentilladelse.

Fyns Politi vil nu undersøge, om Bendt Bendtsen har en særlig tilladelse - men sådan en tilladelse har hverken chaufføren eller Bendt Bendtsen, siger kilder til bt.dk.

Facebook
Twitter