Bendtsen vil have imamer under lup

Vicestatsminister Bendt Bendtsen vil have tjekket opholdsgrundlaget for de imamer, som har rejst rundt i Mellemøsten for at ophidse muslimer til had mod Danmark på grund af Muhammed-tegningerne.

Bendt Bendtsen har det skidt med, at imamer fra Danmark har skadet landet. (Foto: DR © DR)

Kravet om sanktioner over for herboende imamers optræden under Muhammed-krisen breder sig nu til regeringens top.

Den konservative leder, og vicestatsminister, Bendt Bendtsen vil have undersøgt imamernes opholdsgrundlag i Danmark, når krisen er endeligt overstået.

- Man har brændt Dannebrog af i ugevis. Man har trampet på det, vi står for. Når bølgerne har lagt sig, vil jeg have set på opholdgrundlaget for imamer. Der er nogle regelsæt, som vi skal have kigget på. Jeg har det skidt med, at mennesker, som vi har givet opholdstilladelse i vores land, går ud og skader landet på denne måde, siger Bendt Bendtsen, der især anklager de imamer, der har været på delegationsrejser til Mellemøsten.

Ikke konkret

Socialdemokratiets integrationsordfører, Henrik Sass Larsen, savner konkret indhold i meldingen:

- Vi deler håbet om, at imamer nøjes med at gøre det, som de er her for, nemlig religiøs forkyndelse. Men hvad er det Bendt Bendtsen vil? Han må konkret sige, hvad han ønsker, at vi skal kigge nærmere på, siger han.

Muslimsk kritik af imamerne

Det er ikke kun fra politisk hold, der er kritik af imamernes rejse til Mellemøsten.

Tariq Ramadan, der er kendt som talsmand for en moderat, europæisk udgave af islam, siger til Politiken, at de danske imamer var med til at fremkalde de voldsomme protester i den muslimske verden, da de valgte at rejse til Mellemøsten med tegningerne.

Ramadan er også forfatter til bogen "At være europæisk muslim - Islamiske kilder i en europæisk sammenhæng". Han forsker i øjeblikket på St. Anthony's College i Oxford og er tilknyttet den britiske videnskabelige institution Lokahi Foundation i London.

- Som europæiske muslimer bør vi løse problemer, som det med de karikaturer i vores egne samfund, siger Tariq Ramadan.

I begyndelsen af november sidste år var Tariq Ramadan i København. Under besøget advarede han danske muslimer mod at reagere voldsomt på tegningerne. Det ville alene gavne højrefløjen, mente Tariq Ramadan.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532d59616187a216b8e80ee5