Bent Jensens advokat: Vi overvejer Menneskerettighedsdomstolen

Højesteret afgjorde i dag Danmarks største injurisag mellem historiker Bent Jensen og journalist Jørgen Dragsdahl. Men sagen slutter ikke nødvendigvis her.

Journalist Jørgen Dragsdahl ankommer her til Højestert, der i dag gav ham medhold i injuriesagen mod historiker Bent Jensen. (Foto: David Leth Williams © Scanpix)

Det var ikke i orden, at historiker Bent Jensen tilbage i 2007 i en kronik skrev, at journalist Jørgen Dragsdahl var agent for den sovjetiske efterretningstjeneste KGB under Den Kolde Krig.Det har Højesteret i dag afgjort, efter sagen også har været behandlet med forskelligt resultat i Retten i Svendborg og i Østre Landsret.

Og den afgørelse kommer bag på Bent Jensens advokat, Karoly Németh:- Vi tager dommen til efterretning, og vi overvejer lige nu, om vi skal tage den videre til Menneskerettighedsdomstolen, lyder det fra Karoly Németh.Han vil i aften diskutere Højesterets afgørelse med Bent Jensen, men ønsker ikke at udtale sig yderligere.Både tidligere dømt og frifundetDet juridske slagsmål mellem historiker Bent Jensen og journalist Jørgen Dragsdahl startede i 2007, da Bent Jensen anklagede Jørgen Dragsdahl for at være agent for Sovjetunionen.- Arkiverne har vist, at Jørgen Dragsdahl var KGB-agent, skrev Bent Jensen i en kronik i Jyllands-Posten i januar 2007.

Jørgen Dragsdahl arbejde fra 1977 til 1995 som sikkerhedspolitisk reporter på Information, og Politiets Efterretningstjeneste (PET) overvågede ham i årene 1983 til 1986, fordi de mistænkte ham for at være agent for Sovjetunionen.Baggrunden for Bent Jensens udtalelser var frigivne PET-dokumenter.

Retten i Svendborg har tidligere kendt Bent Jensen skyldig i injurier og idømte ham dagbøder, mens Østre Landsret frifandt historikeren, og dømte Jørgen Dragsdahl til at betale sagsomkostningerne.I dag fik Dragsdahl så Højesterets ord for, at udtalelserne ikke var i orden.

Facebook
Twitter