Bent Jensens advokat: Vi overvejer Menneskerettighedsdomstolen

Højesteret afgjorde i dag Danmarks største injurisag mellem historiker Bent Jensen og journalist Jørgen Dragsdahl. Men sagen slutter ikke nødvendigvis her.

Journalist Jørgen Dragsdahl ankommer her til Højestert, der i dag gav ham medhold i injuriesagen mod historiker Bent Jensen. (Foto: David Leth Williams © Scanpix)

Det var ikke i orden, at historiker Bent Jensen tilbage i 2007 i en kronik skrev, at journalist Jørgen Dragsdahl var agent for den sovjetiske efterretningstjeneste KGB under Den Kolde Krig.

Det har Højesteret i dag afgjort, efter sagen også har været behandlet med forskelligt resultat i Retten i Svendborg og i Østre Landsret.

Og den afgørelse kommer bag på Bent Jensens advokat, Karoly Németh:

- Vi tager dommen til efterretning, og vi overvejer lige nu, om vi skal tage den videre til Menneskerettighedsdomstolen, lyder det fra Karoly Németh.

Han vil i aften diskutere Højesterets afgørelse med Bent Jensen, men ønsker ikke at udtale sig yderligere.

Både tidligere dømt og frifundet

Det juridske slagsmål mellem historiker Bent Jensen og journalist Jørgen Dragsdahl startede i 2007, da Bent Jensen anklagede Jørgen Dragsdahl for at være agent for Sovjetunionen.

- Arkiverne har vist, at Jørgen Dragsdahl var KGB-agent, skrev Bent Jensen i en kronik i Jyllands-Posten i januar 2007.

Jørgen Dragsdahl arbejde fra 1977 til 1995 som sikkerhedspolitisk reporter på Information, og Politiets Efterretningstjeneste (PET) overvågede ham i årene 1983 til 1986, fordi de mistænkte ham for at være agent for Sovjetunionen.

Baggrunden for Bent Jensens udtalelser var frigivne PET-dokumenter.

Retten i Svendborg har tidligere kendt Bent Jensen skyldig i injurier og idømte ham dagbøder, mens Østre Landsret frifandt historikeren, og dømte Jørgen Dragsdahl til at betale sagsomkostningerne.

I dag fik Dragsdahl så Højesterets ord for, at udtalelserne ikke var i orden.