Benzinoverfald i Ry: Varetægtsfængsling kan forlænges uden protester

Fire drenge er sigtet for at have kastet brændende benzin på en 16-årig afghansk dreng fra deres skole i Ry.

De fem involverede drenge gik i skole sammen på Mølleskolen i Ry, der efterfølgende er blevet kritiseret voldsomt. (Foto: © Tor Birk Trads, Scanpix)

De fire unge drenge, der er sigtet for et groft overfald på en 16-årig dreng i Ry, er frivilligt gået med til at få deres varetægtsfængsling forlænget i fire uger.

Det oplyser vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi Lars Peter Madsen ifølge Ritzau.

Den oprindelige varetægtsfængsling på fire uger udløber tirsdag, hvor en dommer så skal vurdere, om de fire drenge fortsat skal sidde varetægtsfængslet. Og det bliver uden protest fra drengene.

Politiet er stadig i fuld gang med at efterforske sagen og har både afhørt vidner og afhørt nogle af de sigtede igen, oplyser vicepolitiinspektøren.

- Vi skynder os selvfølgelig alt det vi kan grundet drengenes unge alder, siger han.

De varetægtsfængslede drenge er blevet sigtet for at have kastet en flaske brændende benzin efter en 16-årig afghansk dreng, som de går i skole med på Mølleskolen.

Overfaldet skete om aftenen den 6. februar nær idrætshallen i Ry. Samme aften anholdt politiet de fire drenge fra Ry-området. De nægter sig skyldige.

Den 16-årige dreng blev forbrændt på 30 procent af kroppen fra livet og nedefter.

Han blev indlagt i kritisk tilstand efter overfaldet, men blev senere erklæret uden for livsfare.

Efter overfaldet har der været massiv kritik af Mølleskolen for ikke at håndtere konflikter mellem de involverede elever. Skanderborg Kommune har på den baggrund udarbejdet en redegørelse om sagen, hvori det konkluderes, at skolen har arbejdet omfattende med trivslen på skolen.

Kommunens redegørelse kan læses her.

/DR Nyheder/