Beredskabsstyrelsen: Vi blev skånet for evakueringer

Myndighedernes forberedelser har båret frugt, lyder det fra operationschef.

I Kolding står vandet her til morgen 140 cm over normalt niveau, og pumperne arbejder fortsat på højtryk.

Selvom Beredskabsstyrelsen har haft travlt, har den høje vandstand ved flere danske kyster ikke skabt så store problemer, som myndighederne havde frygtet.

- De forberedelser, det kommunale beredskab, Beredskabsstyrelsen og andre samarbejdspartnere har gjort hele dagen tirsdag og onsdag, har, så vidt vi kan se, båret frugt, siger operationschef Lars Schou fra Beredskabsstyrelsen.

- Selvom der er nogle folk, der har fået vand i deres huse, har man forhindret, at de store områder er blevet oversvømmet, således at vi skulle ud og evakuere folk. Det har man heldigvis været forskånet for.

- Der har været nogle få, der har mistet strømmen, men det er fordi, der kom vand i en transformator, tilføjer han.

Lige nu har Beredskabsstyrelsen afsluttet indsatserne på Sjælland og Møn.

Fire steder i landet pumper beredskabet stadig vand væk. Det er i Nyborg, Kolding, Haderslev og Aabenraa. Det arbejde kan måske afsluttes allerede senere i dag.

- Nu har der ikke været så mange oversvømmelser, som der har været tidligere ved skybrud, så det kan være, at vi kan være heldige, at vi kan afslutte pumpningen i dag, siger operationschefen.

Han råder folk til fortsat at følge myndighedernes anvisninger og til blandt andet at holde sig bag vejafspærringer ud til sommerhusområder.

- Når spærringen bliver ophævet, kan man køre ud og se på skaderne på sit hus, som man må anmelde til sin forsikring, og prøve at redde, hvad reddes kan. Man skal jo prøve at forhindre, at skaden bliver større end nødvendigt, siger Lars Schou.