Berlingske-fond hædrer Mary og to Rusland-korrespondenter

DR's Matilde Kimer modtog sammen med Berlingskes Simon Kruse Den Berlingske Fonds Journalistpris.

Kronprinsesse Mary har gjort en særlig indsats for socialt udsatte, mens journalisterne Simon Kruse og Matilde Kimer ifølge Den Berlingske Fond fortjener hæder for deres dækning af krigen i og omkring Ukraine. Foto: Scanpix.

Kronprinsesse Mary var her til eftermiddag dukket op i Berlingskes lokaler i det indre København for at blive hædret og se andre blive hædret.

Den Berlingske Fond gav en ærespris til kronprinsesse Mary for hendes indsats for at hjælpe udsatte og sårbare grupper i det danske samfund, skriver Berlingske.

Den ene halvdel af den årlige Den Berlingske Fonds Journalistpris bliver i Berlingske-familien og lander hos Berlingskes korrespondent i Moskva, Simon Kruse, der deler prisen med DR's korrespondent i Rusland og Ukraine, Matilde Kimer.

Flot dækning af krigen i Ukraine

De bliver hædret med prisen og de medfølgende 100.000 kroner for deres dækning af krigen i og omkring Ukraine.

- I dag har vi to journalister blandt os her i salen, som er nogle af branchens bedste til at bruge øjne og ører. Og som har brugt dem til at skildre en helt afgørende konflikt i verden og Europa i dag, et uomgængeligt symbol på sprækkerne der viser sig internationalt – krigen i og omkring Ukraine, siger Berlingske chefredaktør, Tom Jensen, ifølge b.dk.

- Det har de gjort med et beundringsværdigt mod, lød det fra chefredaktøren.

Kronprinsesse Mary gik også til mikrofonen på øverste etage af Berlingske-huset.

- Mange tak. Det er en stor ære for mig at modtage Den Berlingske Fonds hæderspris. Det betyder meget, at den indsats, som jeg og mange andre i det danske samfund bidrager med, bliver set som betydningsfuld, sagde kronprinsesse Mary efter at have modtaget prisen.

Du kan se et udklip af kronprinsessens takketale herover og takketalerne fra Matilde Kimer og Simon Kruse herunder.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter