Berlingske Media overtager Radio24syv-programmer

En række programmer fra den lukningsramte Radio24syv vil blive videreført af Berlingske Media.

(Arkivfoto) Radio24syv står over for lukning, men enkelte programmer får nye hjem. (Foto: © ASGER LADEFOGED, Scanpix)

En række programformater fra Radio24syv fortsætter hos Berlingske Media.

Det skriver Berlingske Media i en pressemeddelelse.

Berlingske Media har været medejer af radiostationen, som lukker og slukker torsdag, de seneste otte år.

B.T. overtager "Fodbold FM", "Politiradio" og "Det, vi taler om".

Euroinvestor overtager "Millionærklubben".

Berlingske kommer til at udgive "Cordua og Steno", "Kampagnesporet" og "Hitlers Æselører".

Weekendavisen viderefører "24 spørgsmål til professoren".

- Jeg vil ikke se passivt til, når journalistisk talent stoppes, skriver Anders Krab-Johansen, koncernchef hos Berlingske Media, på Twitter.

Hvad sker der med programmerne?

Berlingske Media overtager programformaterne, men det betyder ikke nødvendigvis, at programmerne kommer til at leve videre med de eksisterende værter.

Søren Hanghøj, vært på Fodbold FM, stopper den 31. oktober. Han siger, at overtagelsesprocessen er gået stærkt, og han er ikke sikker på, der er et konkret bud på en ny vært til programmet.

Jarl Cordua, der både er vært på "Cordua og Steno" og "Hitlers Æselører", fortsætter med begge programmer, når de rykker over til Berlingske.

Jarl Cordua fortsætter i værtsrollen på programmerne "Cordua & Steno" og "Hitlers Æselører". (Foto: © Celina Dahl, Scanpix)

Han har længe været i dialog med dem, fordi debatprogrammet "Cordua og Steno" ikke var en del af Radio24syvs bud til DAB-kanalen.

- Vi håber selvfølgelig, vores lyttere har lyst til at være med hos Berlingske. Det skal være nøjagtig samme program, bare et andet sted, siger Jarl Cordua.

- Man får et program, der varer et par minutter mere i det nye koncept, fordi vi ikke skal ned i de formater, der hedder 54 minutter. Nu kan vi køre til 60 minutter, tilføjer han.

Arkiv videreføres

Berlingske Media overtager ligeledes arkivet med alle programformater fra Radio24syv. Berlingske Media vil ligeledes sørge for, at arkivet bliver tilgængeligt for offentligheden.

Tidligere er det meldt ud, at programmet "Nattevagten" fortsætter på Radio 4. Netop Radio 4 overtager sendetilladelsen fra Radio24syv på FM4-båndet.

Radio24syv havde håbet på at kunne fortsætte som dab-kanal. Men i sidste uge tabte Radio24syv udbuddet om at drive den nye dab-kanal. Her vandt Radio Loud.

Det afgjorde Radio- og tv-nævnet. Efterfølgende har en række politikere meldt ud, at udbuddet bør gå om.

Landsdækkende?

Frem til tirsdag klokken 12 kan Radio24syv, Loud samt DK4 Radio, der også havde ansøgt om at drive kanalen, stille spørgsmål til nævnet om dets afgørelse.

Nævnet vil besvare spørgsmålene inden middagstid fredag. Svarene vil ifølge Slots- og Kulturstyrelsen blive offentliggjort.

Efter afgørelsen har det blandt andet været kritiseret, at Radio Loud lægger op til at dække 82 procent af landet. Radio24syv lagde op til at dække cirka 97 procent.

De Radikales medieordfører, Jens Rohde, har foreslået, at Radio24syv skal have forlænget sendetilladelsen, så udbuddet kan gå om. Liberal Alliance og Nye Borgerlige ønsker ligeledes, at udbuddet skal gå om.

Hos Venstre har partinestor Claus Hjort Frederiksen sagt, at hans personlige holdning er, at udbuddet skal gå om.

/ritzau/